Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Ενεργοί πολίτες - Οικολόγοι στην πράξη" Χρήστος Μάτης κάνει δηλώσεις μετά την άσκηση  εκλογικού του δικαιώματος του κατά την διάρκεια των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2010.Θεσσαλονίκη, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Αποφασισμένος να μην αφήσει να περάσουν “έτσι” τα υπονοούμενα περί αξιοποίησης της διοίκησης στο δήμο Θεσσαλονίκης, για προσωπικά οφέλη, που ακούστηκαν χθες βράδυ, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, είναι ο …

δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, Χρήστος Μάτης.

«Θα ζητήσω επισήμως από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.Παναγιώτη Αβραμόπουλο, να κατατεθούν εγγράφως και να δημοσιοποιηθούν όλες οι παροχές, κάθε είδους, των 49 μελών του Σώματος. Η δημόσια ανταλλαγή μεταξύ Διοίκησης και μείζονος αντιπολίτευσης, υπονοουμένων περί αξιοποίηση της διοίκησης για προσωπικά οφέλη, θίγει την εικόνα όλων μας», δήλωσε, αμέσως μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Μάτης. 

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένος και από την εξέλιξη στο θέμα του επανασχεδιασμού της ανάπτυξης τραπεζιών και καθισμάτων των καφέ της πλατείας Αριστοτέλους. «Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Κουράκης, απαντώντας σε ερώτηση μου παραδέχτηκε ότι πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι να μειώσει τις οφειλές των μπαρ και των καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους.  Η διοίκηση πριν από τρεις μήνες απέρριψε την πρόταση μου για μείωση των προστίμων με αντάλλαγμα τη μείωση των τραπεζοκαθισμάτων. Τώρα ανοίγει την πόρτα να διεκδικήσουν όλα τα καφέ της πόλης, τα οποία ευθύνονται για την χείριστη κατάσταση των πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων της πόλης, μία παρόμοια ρύθμιση, χωρίς κανένα αντάλλαγμα», εξηγεί.

Για τον κ. Μάτη η αιτιολόγηση της απόφασης είναι “πρωτοφανής” καθώς στηρίζεται στον ισχυρισμό ότι “τα πρόστιμα επιβλήθηκαν με βάση μία κανονιστική πράξη για την χωροθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, η οποία δεν εφαρμόστηκε ποτέ”. Πιστεύει πως η μείωση των οφειλών την ώρα που χιλιάδες καταστήματα της Θεσσαλονίκης πνίγονται από τα πρόστιμα, αποτελεί πρόκληση. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων στην πλατεία Αριστοτέλους “ισχυρούς παράγοντες της αγοράς των καφέ της πόλης”!

Να σημειωθεί πως οι οφειλές των ιδιοκτητών των συγκεκριμένων καφέ, ως τις 30 Απριλίου έφταναν τις 740.000 ευρώ!

“Η πόλη θα συνεχίσει στον αστερισμό της αυθαιρεσίας”, πιστεύει ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη”.

Μάλιστα, ο κ. Μάτης επισημαίνει ότι “παρόμοια «παραχώρηση» της διοίκησης στους συναδέλφους τους της Ικτίνου, «επέτυχε» για άλλη μία χρονιά, τρίτη συνεχή, να δουλεύουν χωρίς άδεια και να είναι όμηροι”.

Δ.Μ.