handcuffs handcuff behind backΣυνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα εμπορευμάτων, αξίας 155.000 ευρώ, που προέρχονταν από το εξωτερικό, προσπάθησαν να αποσπάσουν δυο νεαροί, 22 και 33 ετών, από τους υπαλλήλους τράπεζας. Σκόπευαν να …

προχωρήσουν στην εισαγωγή πλήθους εμπορευμάτων, χωρίς να τα εκτελωνίσουν.

Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν.

Ο 22χρονος, που είναι νόμιμος εκπρόσωπος και διαχειριστής μονοπρόσωπης εταιρείας που εδρεύει στην Αθήνα κι ο 33χρονος δικηγόρος του, σκόπευαν να εκτελωνίσουν τα εμπορεύματα(11.782 ζευγάρια παπούτσια, καθώς και 27 τόνους είδη πορσελάνης), από το 5ο τελωνείο Πειραιά.

Πριν προλάβουν να κάνουν τις απαραίτητες πράξεις, έφθασε στην αστυνομία καταγγελία των υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος. Η καταγγελία αφορύσε παρόμοια περίπτωση, κατά την οποία ο εκπρόσωπος της εταιρίας είχε καταφέρει να παραλάβει τα συνοδευτικά φορτωτικά έγγραφα από το Τραπεζικό Ίδρυμα, ύψους 112.000 ευρώ, χωρίς να καταβάλλει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στην τράπεζα. Με αυτά κατάφερε να εκτελωνίσει εμπορεύματα ισόποσης αξίας που αφορούσαν σε 5.951 κλινοσκεπάσματα και 580 χαρτόκουτα με μαξιλάρια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη και απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος, θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.