Μια "ανοιχτή"… πρόκληση πλαισιώνει την ανοιχτή σκακιστική γιορτή για μικρούς και μεγάλους που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το απόγευμα (18.00-20.00) στους υπαίθριους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο Γκραν Μετρ, αρχηγός της εθνική ομάδας σκάκι, Γιάννης Παπαϊωάννου θα περιμένει όσους επιθυμούν, ισχυρούς παίκτες και μη, για να παίξει μαζί τους ταυτόχρονα (σιμουλτανέ). Ο ίδιος είναι έτοιμος να συναγωνιστεί συγχρόνως ακόμη και με 30 ή 40 παίκτες, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του ομίλου σκακιστών Τριανδρίας, Βασίλης Μπετσάκος.
Η αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντών και οι σκακιστικοί σύλλογοι του δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν μια γιορτή για όλον τον κόσμο, προκειμένου να γνωρίσει και να αγαπήσει το σκάκι.
Στους υπαίθριους χώρους γύρω από το δημαρχείο, μπορούν να παρευρεθούν όσοι το επιθυμούν ανεξαρτήτου ηλικίας. Τα νήπια θα μπορούν να ζωγραφίσουν, να κάνουν φέις πέιντινγκ και να παίξουν με πηλό ενώ τα μεγαλύτερα θα γνωρίσουν το σκάκι, τη χρησιμότητά του, θα λύσουν γρίφους και φυσικά… θα παίξουν!
Τρεις γιγάντιες υπαίθριες σκακιέρες θα δώσουν "άλλη διάσταση" στη διοργάνωση και θα βρίσκονται εκεί για να παίξουν όσοι θέλουν. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση βιβλίου που αφορά στο σκάκι.
Εκδήλωση για το σκάκι πραγματοποιεί την Κυριακή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και ο δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Θέρμης Δρώμενα 2011".