gpo_prothesi_psifou_mega_20110927Πάνω από εννέα στους δέκα Έλληνες περιμένουν... χειρότερες ημέρες! Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το MEGA CHANNEL, η οποία δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα και δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην παράσταση νίκης.

 

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 29% φοβάται ότι τους επόμενους μήνες θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ το 28,2% δεν φοβάται κάτι τέτοιο. Το 41,4% είτε δεν απασχολούνται είτε δεν εργάζονται είτε είναι συνταξιούχοι. Αυτό σημαίνει πως από όσους εργάζονται πάνω από τους μισούς Έλληνες φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Για πρώτη φορά μεγάλα είναι και τα ποσοστά αυτά και μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων. 
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 94,6% είναι σίγουροι ότι τους επόμενους μήνες θα μειωθούν περαιτέρω τα εισοδήματά τους, ενώ μόνο το 5,1% θεωρεί δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. 
Τέλος, το 77,8% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και μόλις το 15,8% δηλώνουν πως πρέπει να αποχωρήσουμε.

Όσο για το ερώτημα που αφορά τον νικητή των εκλογών, αν αυτές γίνονταν αύριο, η Νέα Δημοκρατία έχει σαφές προβάδισμα. Τα ποσοστά στην παράσταση νίκης είναι: Νέα Δημοκρατία 22,3%, ΠΑΣΟΚ 15,5%, ΚΚΕ 9,8%, ΛΑΟΣ 7,9%, ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Άρμα Πολιτών 1,6%. Μεγάλο είναι το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, με το 19,7% να προτιμά άλλο κόμμα, λευκό ή άκυρο και το 11,3% να δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσει.