diamartiria_forologia_02Μέλος της ομάδας πολιτών που δρα στο facebook με τον τίτλο «ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ», είναι και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης Χρήστος Ελευθεριάδης. Έδωσε το παρών, το βράδυ της Πέμπτης, στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Αγίας Σοφίας, υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας.

 

«Συμμετέχω σε αυτή την οργάνωση γιατί πιστεύω πως τα φορολογικά βάρη που καλείται να πληρώσει η κοινωνία μπορούν να τα μοιράσουν δίκαια ανάλογα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθενός. Δεν είναι δυνατό άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και μισθωτοί να πληρώνουν εισφορές για την πρώτη κατοικία και η εκκλησία της Ελλάδος που έχει στην κατοχή της πάρα πολύ μεγάλη περιουσία να απαλλάσσεται από αυτούς του φόρους», δήλωσε.

Το απόγευμα, πολίτες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση υπέρ της φορολόγησης της Εκκλησίας. Συγκέντρωσαν υπογραφές για να ζητήσουν την ισότιμη φορολόγηση της εκκλησίας καθώς και για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας υπέρ όσων έχουν ανάγκη.

Ο Άρης, που μίλησε στον “Τύπο Θεσσαλονίκης”, αυτοσυστήθηκε ως πολίτης της Θεσσαλονίκης. «Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουμε την ίδια συμπεριφορά από το κράτος, να έχουμε τα ίδια δικαιώματα και να βαστάζουμε τα ίδια βάρη. Να μην υπάρχουν ελαφρύνσεις. Δε ζητάμε κάτι περίεργο, αλλά το αυτονόητο. Η εκκλησιαστική περιουσία μπορεί να αξιοποιηθεί με το να συνεισφέρει αυτά που της αρμόζουν στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει επιτέλους να αλλάξουν οι συσχετισμοί των δυνάμεων σε αυτή τη χώρα», υποστήριξε.

Ο Αντρέας Βασιλείου, μέλος της ομάδας που οργανώθηκε μέσω  Facebook,  είπε πως είναι μια ομάδα με πάνω από 100.000 μέλη.

«Έχουμε συλλέξει πάνω από 5.000 υπογραφές τις οποίες τις έχουμε καταθέσει εδώ και κάποιους μήνες στο κοινοβούλιο ζητώντας τη φορολόγηση της εκκλησίας. Είμαστε εδώ για να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε χιλιάδες, αυτοί που ζητάμε μία ισότιμη φορολογία για όλους. Είναι εντυπωσιακό που όλος ο κόσμος ακόμα και άνθρωποι που βγαίνουν από την εκκλησία γυρνάνε και λένε πως είναι σκανδαλώδης η μεταχείριση της εκκλησίας», πρόσθεσε.