papageorgopoulos_anakritis_20110510_02Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον β' ειδικό ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Απολογήθηκε για το θέμα του ελλείμματος στην Υπηρεσία Παγίας Προκαταβολής του δήμου.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, το έλλειμμα ανέρχεται σε 534.000 ευρώ.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, κατά την απολογία του, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στο σκάνδαλο. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που αποκάλυψε την υπόθεση και την έστειλε στον εισαγγελέα, σημείωσε ότι κίνησε τις διαδικασίες για τη διενέργεια ελέγχων στο εν λόγω δημοτικό κονδύλι και πως απομάκρυνε άμεσα από τις θέσεις τους δημοτικούς υπαλλήλους, θέτοντάς τους σε καθεστώς αργίας.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας τις διαδικασίες εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης οδεύει προς το τέλος της. «Σύντομα η ελληνική δικαιοσύνη, στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, θα αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», είπε.

Πλέον οι απολογίες ολοκληρώθηκαν. Συνολικά πέρασαν το κατώφλι του γραφείου του ανακριτή 21 κατηγορούμενοι, ανάμεσα τους τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, οι οποίοι αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι –όμως με περιοριστικούς όρους.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους –γι αυτήν την υπόθεση0 αφέρθηκε και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας. Παραμένει, πάντως, προφυλακισμένος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης.

Πλέον, η δικογραφία για την «Παγία» θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος, θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, απάτη σε βάρος ΟΤΑ κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, απλή συνέργεια σε απιστία, πλαστογραφία με χρήση κατ' εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ' εξακολούθηση.