agias sofias plateia_425xΜόνον πεζοί θα κυκλοφορούν, πλέον, από σήμερα το πρωί, στις 10.30, στην οδό Αγίας Σοφίας. Ο δήμος Θεσσαλονίκης την μετατρέπει σε πεζόδρομο, πιλοτικά(στο τμήμα της οδού από τη συμβολή της με την Πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή).

 

Η πεζοδρόμηση θα γίνει με… επίσημη τελετή: Στις 10.30 το πρωί, την πεζοδρόμηση θα κηρύξουν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Συνολικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα πεζοδρομηθούν 50 δρόμοι και, όσοι κινούνται με λεωφορείο, ποδήλατο ή τα πόδια, αλλά και οι καταστηματάρχες της περιοχής, βλέπουν θετικά την όλη προσπάθεια.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας που πεζοδρομείται πιλοτικά, θα παραμείνει επί 45 ημέρες κλειστό στην κυκλοφορία για όλα τα αυτοκίνητα με εξαίρεση τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Θα μελετηθεί το κυκλοφοριακό στους γύρω δρόμους και θα διαπιστωθεί αν πρόκειται για θετική, ή όχι, λύση.

Έχει ληφθεί μέριμνα για την εκφόρτωση των εμπορευμάτων και την τροφοδοσία των καταστημάτων ως επίσης και των παρόδιων οικοδομών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους υπόλοιπους δρόμους του κεντρικού τομέα της πόλης.

Με αφορμή την πιλοτική πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην παρκάρουν τα οχήματα τους από αύριο Παρασκευή στο τμήμα της οδού από τη συμβολή της με την Πλατεία Αγίας Σοφίας έως την οδό Τσιμισκή.