gioulekas_mpoutaris_01Επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Γκιουλέκας, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, για την «κομματική νομιμοφροσύνη» που …

επιδεικνύει προς το ΠΑΣΟΚ η οποία, όπως είπε, προκαλεί στην Θεσσαλονίκη δεινά και την μετατρέπει σε πόλη που δεν διεκδικεί.

Ο K.Γκιουλέκας στηλιτεύοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι πιο Πασοκτσής από τους Πασοκτσήδες και ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε πως  ο Γιάννης Μπουτάρης  «έφερε το βαθύ ΠΑΣΟΚ μέσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης».

Απαντώντας λίγο αργότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως οι αντιλήψεις του είναι “από το χώρο των σοσιαλδημοκρατικών αντιλήψεων. Δεν έχω καμία κομματική τοποθέτηση. Το ‘είμαι πιο πασόκος από τους πασόκους είναι τρόπος του λέγειν. Προφανώς και θα στηρίξω μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική. Δε θα σηκωθώ να φωνάζω λαϊκίστικα στις εφημερίδες, ‘γιατί αυτό και γιατί το άλλο’. Το να τσιρίζουμε ‘φέρτε τα λεφτά’, δε λύνει το πρόβλημα. Ο δήμος κάνει τη δουλειά του. Αν πρέπει να χαϊδέψει την κυβέρνηση, θα τη χαϊδέψει. Αν πρέπει να τη βρίσει, θα τη βρίσει”…

Ας μέναμε στο Καραβάν Σαράι

Μάλιστα, σε κάποια αποστροφή των λόγων του, ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε, για την έλλειψη χρημάτων στο δήμο, την προηγούμενη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, που έδωσε 6,5 εκατομμύρια ευρώ στον εργολάβο ο οποίος κατασκεύασε το νέο δημαρχιακό μέγαρο, ώστε να προλάβει να εγκατασταθεί επί των ημερών της. “Ας μέναμε έναν χρόνο ακόμη στο Καραβάν Σαράι”, είπε χαρακτηριστικά.

-Το ενοίκιο εκεί ήταν 1.200.000 ευρώ το χρόνο, αντέτεινε, από τη θέση του, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Β. Καρακωστάνογλου. Κι ο δήμαρχος απάντησε:

“Ε, άλλο ένα διακόσια, άλλο εξίμισι”…

Κουβέντα για τους υπαλλήλους

Ο K.Γκιουλέκας, στην τοποθέτησή του, κατήγγειλε ότι γίνονται μαζικές μετακινήσεις υπαλλήλων του Δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού των εργαζομένων εκ μέρους της διοίκησης καθώς και στο γεγονός ότι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν για την καθαριότητα βρίσκονται στα γραφεία των αντιδημάρχων ενώ η πόλη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, συνεχίζει να είναι πολύ βρώμικη.

Απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο ζήτησε να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για το τι απέγινε τελικά η απόφαση του για εκπόνηση οργανογράμματος από ιδιωτική εταιρεία.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας» ενημέρωσε το σώμα για το κλείσιμο του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών με έδρα την Θεσσαλονίκη, που είχε δημιουργήσει ο διακεκριμένος επιστήμονας Βασίλης Παπαζάχος και διένειμε στους δημοτικούς συμβούλους τη σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή και την απάντηση που έλαβε.

Τέλος ο κ. Γκιουλέκας, κατήγγειλε για ακόμη μια φορά τη λειτουργία του Γραφείου Τύπου του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί ως γραφείο προπαγάνδας του δημάρχου και δεν καλύπτει συνολικά το Δήμο της πόλης.