pistopoiitika_anapirias_oures_20110927_01Σκηνές που θυμίζουν… αφρικανική χώρα έξω από το δημόσιο κτίριο, στη Θεσσαλονίκη, όπου δίνονται τα πιστοποιητικά αναπηρίας (στην παλιά ΠΚΜ). Έχουν σχηματιστεί ουρές, στήνονται καβγάδες μεταξύ των πολιτών κι υπάρχει μόλις ένας άνδρας της εταιρίας σεκιούριτι για να… βάλει τάξη!

 

Αυτό συμβαίνει επειδή η αρμοδιότητα της παροχής πιστοποιητικών αναπηρίας έχει αφαιρεθεί, πλέον, από την εκλεγμένη Περιφέρεια κι έχει αποδοθεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, βάσει του Καλλικράτη. Στη Θεσσαλονίκη, η πρώην νομαρχία είχε ρυθμίσει τα ραντεβού για την παροχή των επιδομάτων κι είχε ζητήσει παράταση για να ολοκληρώσει τη διαδικασία, η οποία, όμως, δε δόθηκε.

Να σημειωθεί ότι δε δίνεται νούμερο προτεραιότητας στους πολίτες, οι οποίοι… κρατούν μόνοι τους λίστα με τη σειρά! Μάλιστα, για να κάνουν κάτι τέτοιο, είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν εκεί από το άγριο ξημέρωμα, χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα εξυπηρετηθούν ως το μεσημέρι!

Κι εκεί αρχίζουν νέοι καβγάδες… Άλλοι ζητούν να ισχύει η λίστα προτεραιότητας και την επομένη και να συμπληρώνεται. Άλλοι να δημιουργείται, κάθε μέρα, το πρωί, νέα λίστα. Κι αρκετές φορές τον εκνευρισμό “πληρώνουν” οι υπάλληλοι. Όπως καταγγέλθηκε, χθες, ένας εκνευρισμένος πολίτης, από τον οποίο, όταν εδέησε να φθάσει σε γραφείο υπαλλήλου, ζήτησαν… κι άλλα πιστοποιητικά, άρπαξε από το μαλλί την υπάλληλο και της ξερίζωσε μία τούφα!

Να σημειωθεί ότι, για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, οι πολίτες…. πληρώνουν παράβολο 45 ευρώ!