Σπείρα είχε ρημάξει διαμερίσματα στη Βόρειο Ελλάδα και πουλούσε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο της Θεσσαλονίκης! Σύμφωνα με την αστυνομία, τα πέντε μέλη της σπείρας…

(δυο 38χρονοι αλλοδαποί, ένας 38χρονος ομογενής και δύο ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων, μητέρα και γιος, ηλικίας 67 και 43 ετών) συνεργάζονταν με τον… καλύτερο τρόπο: Οι αλλοδαποί με τον ομογενή αναλάμβαναν τις διαρρήξεις κι η μάνα με τον γιο να “σκοτώσουν” τα χρυσαφικά και να τα “σπρώξουν” σε άλλα ενεχυροδανειστήρια.

Χθες το πρωί, οι τρεις διαρρήκτες της σπείρας παραβίασαν πόρτα διαμερίσματος στην περιοχή της Ξάνθης και έκλεψαν πλήθος χρυσαφικών και ασημικών, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ. Λίγες ώρες αργότερα, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη και πήγαν στο ενεχυροδανειστήριο του 43χρονου, στην οδό Εγνατία, όπου πούλησαν τα κλοπιμαία, έναντι του συνολικού χρηματικού ποσού των 1.390 ευρώ, οπότε και συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί, που είχαν την πληροφορία ότι οι αλλοδαποί πουλούσαν συχνά κοσμήματα στο εν λόγω ενεχυροδανειστήριο, έστησαν ενέδρα και έκαναν έφοδο με το που χρήματα και κοσμήματα άλλαξαν χέρια. Στο κατάστημα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων. Τα υπόλοιπα κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο ενεχυροδανειστήριο που διατηρούσε η 67χρονη μητέρα του 43χρονου, στην ίδια οδό.

Όπως διαπιστώθηκε, τα συγκεκριμένα τιμαλφή δεν ήταν καταχωρημένα σε επίσημα βιβλία των καταστημάτων, ούτε υπήρχαν παραστατικά που να αποδεικνύουν τη νομιμότητα της κατοχής τους. Βρέθηκαν επίσης στους χώρους των ενεχυροδανειστηρίων και άλλα κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, ενώ κατασχέθηκε ένα γκλοπ, ένα σπρέι, ιδιόχειρες σημειώσεις και πληροφοριακά σημειώματα πώλησης κοσμημάτων, για περαιτέρω εξέταση.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προσκειμένου να διαλευκανθεί η δράση της σπείρας και να εξακριβωθεί τυχόν εμπλοκή των κλεπταποδόχων και σε άλλες παράνομες συναλλαγές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.