SALONICANEWS_LOGO_keramidi_mgRevueStripePlain_02Για σήμερα Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

- Το πρωί θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη η φλόγα της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Συγκεκριμένα, η διαδρομή... η οποία θα ακολουθήσει η φλόγα είναι η εξής: 09:00: Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» 09:30: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 10:00: Πυροσβεστική Υπηρεσία (25ης Μαρτίου) 10:45: Ιπποκράτειο Νοσοκομείο 11:15: Θεαγένειο Νοσοκομείο 12:00: Δημοτικό Μέγαρο 12:30: Στο κτίριο της ΕΡΤ 13:15: Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ 13:45: Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» 14:30: Διοικητήριο (πρώην ΥΜΑΘ).

- Η παρουσίαση των θέσεων της ελληνικής πλευράς στη δίκη που αφορά άμεσα τα θύματα της σφαγής των 218 κατοίκων του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944, υπόθεση που εκδικάζεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης. Η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο.

- 10.00 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό, Σταύρο Λαμπρινίδη, για τις τρέχουσες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική.

- 10.30 Συνέντευξη Τύπου της γενικής γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Εκθεσης. Στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εργαζόμενους στην επιχείρηση Μασούτης και στη Φίλκεραμ Τζόνσον.

- 10.30 Τις εργασίες πεζοδρόμησης των οδών Δαγκλή και Ρογκότη, καθώς επίσης τις εργασίες ανάπλασης της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης θα επιθεωρήσουν αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011, το πρωί ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης. Η επιθεώρηση θα ξεκινήσει στις 10:30 από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα συνεχιστεί στην Δαγκλή και θα καταλήξει με την Ρογκότη έως τις 12 το μεσημέρι.

-11.00 Συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη,. με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλεχ, στα κεντρικά γραφεία του κινήματος.

- 12.00 Με αφορμή την ανασυγκρότηση του «Βαφοπουλείου» σε πυλώνα Εναλλακτικής Μουσικής και Κέντρο Εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων σε διάφορες μορφές Τέχνης, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου, την ερχόμενη Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 12.00, στο Δημαρχείο (αίθουσα συσκέψεων, 3ος όροφος). Το Βαφοπούλειο της «νέας εποχής» αγκαλιάζει το σύνολο του καλλιτεχνικού κόσμου, παρέχοντας στο ευρύ κοινό πολυποίκιλες ποιοτικές δράσεις με επίκεντρο τη μουσική, το θέατρο, το σινεμά, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά, κ.ά.

-12.00 Συνάντηση του πρόεδρου του ΛΑΟΣ, Γεώργιου Καρατζαφέρη, με τις διοικήσεις των Helexpo AE και ΔΕΘ ΑΕ. Θα ακολουθήσει στις 13.00, η συνέντευξη Τύπου του προέδρου και στις19.00 η ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

- 14.00 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, για τις προτεραιότητες στον τομέα του Πολιτισμού.

- 16.00 Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την πορεία εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

- 18.00 Εκδηλώσεις στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» Αίθ. B 18:00 – 18:45 18:45-19:30 19:30-20:15 για τη Σερβία, που είναι Τιμώμενη Χώρα στην 76 η ΔΕΘ: Στρογγυλό Τραπέζι: «Οι δυνατότητες του τομέα γεωργίας και της βιομηχανίας επεξεργασίας τροφίμων της Σερβίας» Στρογγυλό Τραπέζι: Προοπτικές συνεργασίας με τo Σερβικό τομέα μεταλλουργίας και ηλεκτροτεχνίας Στρογγυλό Τραπέζι: « Δυνατότητες του τομέα παραγωγής επίπλων της Σερβίας» Ταυτόχρονη διερμηνεία:Σερβικά-Ελληνικά

- 19:00 Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, της Γερμανίδας καγκελάριου Αγγελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το απόγευμα, με θέμα την ελληνική κρίση.

- 19.00 Την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer θα τιμήσει… ποδηλατώντας η ομάδα BikeRespect. Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την Πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Βασ. Ηρακλείου όπου θα βρίσκεται το περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer, με προορισμό το δημαρχείο, Μάλιστα, όπως αναφέρει η ομάδα στο κάλεσμα της «λόγω της ημέρας από το μουσικό ποδήλατο θα έχουμε αντίστοιχες μελωδίες με μηνύματα αφύπνισης για τους πολίτες που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας».

- 19.30 Εκδήλωση για το πρόγραμμα «Νέα – καινοτομική επιχειρηματικότητα». Την εκδήλωση συνδιοργώνουν... ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Β.Ε.Θ.), και ο Φορέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ , εταίρο της ΕΦΕΠΑΕ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Β.Ε.Θ., Αριστοτέλους 27, ενώ έχουν προσκληθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης και ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Αλέξανδρος Φούρλας.