DETH_SYNENTEYXI_20110906_19Την ώρα που ακόμη και πόλεις με διπλάσια έκταση από τη Θεσσαλονίκη οργανώνουν τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητές τους έτσι ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός, στη Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ΄χουμε… δύο Χριστουγεννιάτικα Χωριά. Τουλάχιστον…

 

Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Χωριό το οργάνωσε, πέρσι, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κι έτσι, εφέτος, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, είπε να κάνει το ίδιο. Και να πει κανείς πως θα γινόταν σε κάποια άλλη περιοχή; Όχι! Στο κέντρο! Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ το χωριό της ΔΕΘ, στον πεζόδρομο – πλατεία της Αριστοτέλους, από την παραλιακή ως την Εγνατία, το ΕΕΘ.

Δικαιολογία; “Να τονώσουμε την αγορά”! Την ίδια στιγμή, η αγορά της Δελφών και της Μαρτίου μαραζώνει. Πού, όμως, να στηθεί το δεύτερο χωριό προς τα εκεί… Όλα στο κέντρο. Τυχαίο; Δεν το νομίζω!

Πάντως, στη ΔΕΘ είναι σφόδρα ενοχλημένοι από την “πρωτοβουλία” του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, η οποία, φαίνεται να έχει βρει υποστηρικτή γνωστό κάτοικο του κέντρου. Κι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO, κ. Πάρις Μαυρίδης βρήκε την ευκαιρία, σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, να “τα ρίξει”, με τρόπο, για το θέμα αυτό:

Είπε πως είδε, με έκπληξη, δημοσιευμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΕΘ για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην περιοχή από τη Λεωφόρο Νίκης και την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Εγνατία. «Δεν ξέρουμε αν έχει πάρει άδεια από το Δήμο Θεσσαλονίκης για κάτι ανάλογο το ΕΕΘ» υπογράμμισε ο κ. Μαυρίδης, δηλώνοντας πως ήδη η Helexpo από πέρσι τα Χριστούγεννα λειτούργησε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκύπτει πρόβλημα στην πόλη, όταν και άλλοι φορείς προσπαθούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά.

Κατά τα λοιπά, μας νοιάζει το… καλό της πόλης και της αγοράς…

Δ.Μ.