ANTIDIMARXIA KATHARISMOS PARALIAS sofouli 030911 05

Ποιος δε γνωρίζει τον όρμο στη Σοφούλη; Ένα σημείο που είναι πανέμορφο –μεν- αλλά αξιοποίητο –δε. Αυτόν ακριβώς τον όρμο καθάρισαν, χθες, εθελοντές και υπάλληλοι της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ελεύθερων Χώρων και Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης.

 

ANTIDIMARXIA KATHARISMOS PARALIAS sofouli 030911 06

Ο όρμος αυτός, στο τέλος της οδού Μαρίας Κάλλας, έχει μια –αρκετά μεγάλη- ιστορία. Είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος –γι αυτό και ο καθαρισμός του έγινε παρουσία αρχαιολόγου.

ANTIDIMARXIA KATHARISMOS PARALIAS sofouli 030911 04

Παράλληλα, ήταν και αρκετά βρόμικος. Οι εθελοντές αναγκάστηκαν να μαζέψουν με τα χέρια όλα τα απορρίμματα, καθώς σε αρχαιολογικό χώρο δεν είναι δυνατό να εισέλθουν ειδικά μηχανήματα.

ANTIDIMARXIA KATHARISMOS PARALIAS sofouli 030911 02

Οι εθελοντές συναντήθηκαν στον Ορμίσκο Σοφούλη, στο τέρμα της παραλιακής οδού Κάλλας (μετά το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο). Στον καθαρισμό έδωσαν το παρών και Εθελοντές της ΧΑΝΘ.

ANTIDIMARXIA KATHARISMOS PARALIAS sofouli 030911 07

Η συγκεκριμένη δράση έγινε στo πλαίσιο της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς και της ιστορίας ενός σημαντικού αρχαιολογικού τόπου της Θεσσαλονίκης. Το παράκτιο περιβάλλον κατά μήκος του μετώπου έχει κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού.


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το www.photoreportage.gr