kypros_simaia_01Οι έρευνες νορβηγικού σκάφους στο Αιγαίο, υπό την προστασία τουρκικών πολεμικών σκαφών, έχουν ανεβάσει το θερμόμετρο στο θάλαμο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ. Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας πέρασαν άμεσα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και η κυπριακή Εθνοφρουρά εδώ και λίγες ώρες.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στην Κύπρο έχουν προχωρήσει σε μερική επιστράτευση. Από τις 3 μετά το μεσημέρι Επίλεκτες Εφεδρείες της Εθνικής Φρουράς έχουν κληθεί για να ενσωματωθούν στις Ελληνικές Καταδρομικές Δυνάμεις.

Στην Πολεμική Αεροπορία που αναμένεται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της κρίσης σε ότι αφορά την στρατιωτική αντιμετώπιση του ζητήματος, υπήρξε ανάκληση αδειών για την ερχόμενη εβδομάδα.

Κι όλα αυτά επειδή νορβηγικό ερευνητικό σκάφος έχει βγει για “σεισμολογικές έρευνες”, υπό τουρκική προστασία, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Το νορβηγικό σκάφος M/V BERGEN SURVEYOR και τα τρία συνοδά σκάφη απέπλευσαν από την Αττάλεια πριν τρεις ώρες περίπου και ήδη βρίσκονται εγκλωβισμένα στο ελληνικό σύστημα επιτήρησης, το οποίο παρακολουθεί τις κινήσεις τους κάθε δευτερόλεπτο.

Διάβασε λεπτομέρειες στα παρακάτω Link:

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=24024&Itemid=83

και

http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/17604/arxise-epistrateusi-klithikan-efedreies-tis-ethnikis-frouras/

αλλά και εδώ

http://www.elnews.gr/