No 553422Μια γεύση από τον Σύγχρονο Λατινοαμερικάνικο Κινηματογράφο θα πάρουν όσοι επισκεφθούν από σήμερα και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου την αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.

Εκεί θα φιλοξενηθούν οι προβολές του αφιερώματος που διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, την Πρεσβεία της Αργεντινής και το Προξενείο του Ισημερινού.

Στις «Συγγένειες» (Afinidades, 2010) των Βλαδιμίρ Κρους και Χόρχε Περουγκορρία θα δούμε τους πρωταγωνιστές να βρίσκουν διέξοδο στα προβλήματά τους μέσα από το σεξ, με απρόβλεπτες συνέπειες.

«Παέγια με πιπεριές» (Paella con ají, 2007) μας… σερβίρει ο Γκάλο Ουρμπίνα. Στην ταινία του θα δούμε έναν νεαρό να μεταναστεύει από τον Ισημερινό, στην Μαδρίτη, και να προσπαθεί να ενταχθεί στη νέα του πατρίδα, αλλά και να βρει τον έρωτα.

Μια Ισπανίδα τουρίστρια και μια φοιτήτρια από τον Ισημερινό, γνωρίζονται σε ένα λεωφορείο, όμως αναγκάζονται να συνεχίσουν μόνες τους το ταξίδι του λόγω μιας εθνικής απεργίας. Στη διαδρομή θα γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα που διαβαίνουν, αλλά θα δουν ότι ο προορισμός τους είναι λιγάκι μακριά. Αυτά συμβαίνουν στο «Πόσο πιο μακριά ακόμα;» (Qué Tan Lejos, 2006) της Τάνια Ερμίδα.

Την ταυτότητα ενός συνταξιδιώτη του παίρνει ο ήρωας της ταινίας «Ο άλλος» (El otro, 2007) του Αριέλ Ρόττερ και ανακαλύπτει μια νέα ζωή, ενώ στον «Σκοτεινό θάλαμο» (La cámara oscura, 2007) της Μαρία Βικτόρια Μένις ένας γάλλος φωτογράφος θα ανακαλύψει την διαφορετική ομορφιά ενός άχαρου κοριτσιού.

Στο φιλμ του Πάμπλο Τραπέρο «Γεννημένος και μεγαλωμένος» (Nacido y criado, 2006) ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης θα χάσει τα πάντα και θα βρεθεί στην Παταγωνία σε μια προσπάθεια να ξεχάσει τον πόνο του. Στην «Πρώτη νύχτα» / (La primera noche, 2003) του Λουίς Αλμπέρτο Ρεστρέπο θα δούμε τις αντιθέσεις που επικρατούν στην σημερινή Κολομβία, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι αγροτών που πρέπει να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Είσοδος 6 ευρώ και 5 για τους κατόχους CineκάρταF.