periptero_kleisto_01Στο «ξήλωμα» 13 περιπτέρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης προχώρησε από σήμερα ο δήμος, με σκοπό την απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων προς όφελος των πεζών.

 

Η αρχή έγινε από το τέλος της οδού Μητροπόλεως, κοντά στη διασταύρωση με την Εθνικής Αμύνης: Συνεργεία της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων ξήλωσαν περίπτερο, το οποίο ήταν εδώ και χρόνια κλειστό. Το περίπτερο  θα μεταφερθεί με τη σύμφωνη γνώμη της δικαιούχου στην οδό Καραολή και Δημητρίου 229 στην Σταυρούπολη.

Τα συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν στην απομάκρυνση άλλων δώδεκα περιπτέρων, στην πλειοψηφία τους κλειστά εδώ και χρόνια.

Αντιδρούν οι περιπτεράδες

«Εμείς περισσεύουμε για τον κ. Μπουτάρη», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου καπνοπωλών και ενοικιαστών περιπτέρων Μακεδονίας, αναφερόμενος στο ξήλωμα 13 περιπτέρων από το δήμο. Ο Κώστας Ιακώβου σημείωσε πως ο δήμος δεν τους έχει ενημερώσει για το ξήλωμα περιπτέρων και πρόσθεσε: «Ο δήμος θα πρέπει να μας στέλνει έστω ένα mail και να μας ενημερώνει για το τι προτίθεται να κάνει. Αν πιστεύει ότι θα κινηθεί μονομερώς από εκεί και πέρα, εμείς περισσεύουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, ξεκίνησαν μια διαβούλευση πριν κάποιους μήνες, αντάλλαξαν απόψεις, αλλά αυτό έμεινε στάσιμο. «Αν νομίζει ότι πρέπει να πράξει έτσι, με γεια του με... χαρά του», πρόσθεσε.