aganaktismenoi_poreia_et3_20110614_01Ετοιμάζονται για την “υποδοχή” του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, οι “Αγανακτισμένοι στο Λευκό Πύργο”. Ήδη είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια των εγκαινίων της ΔΕΘ και, πλέον, δημοσιοποιούν και το μανιφέστο τους.

 

Στο κείμενο που διαμένουν κάνουν νύξη και για τις εξεγέρσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και της Μέσης Ανατολής, υποστηρίζοντας ότι “εκατομμύρια ανθρώπων απαιτήσαμε στις πλατείες και στους δρόμους να δοθεί ένα τέλος στο σάπιο πολιτικό σύστημα που διαφεντεύει τις ζωές μας”.

Ειδικά για τη χώρα μας υπογραμμίζουν πως “η κυβέρνηση και η Τρόικα, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας, ξεπουλούν το σύνολο της κοινωνίας, από τη γη και το Δημόσιο πλούτο μέχρι τα εργασιακά, δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα, οδηγώντας μας σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και στη  δραματική αύξηση της ανεργίας, φέρνοντας μεγαλύτερη φτώχια και κοινωνική εξαθλίωση”.

Υπενθυμίζουν πώς βρέθηκαν στις πλατείες στις 25 Μαΐου, πώς οργάνωσαν τις πρώτες (“πρωτόγνωρες” τις ονομάζουν") γενικές συνελεύσεις, όπου “συμμετέχουν πολίτες με διαφορετικές απόψεις αλλά κοινές ανησυχίες”, πώς διατυπώνουν απαντήσεις “στο ψευτοδίλημμα «χρεοκοπία ή Μνημόνια»”.

Στο πλαίσιο των απαιτήσεών τους ζητούν:

  • - Να φύγει η κυβέρνηση του Μνημονίου και η Τρόικα!
  • - Να διαγραφεί το χρέος. Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!
  • - Πραγματική δημοκρατία τώρα!
  • - Να λογοδοτήσουν για τις σπατάλες, τις μίζες και την κακοδιαχείριση όλοι αυτοί που βρίσκονται ή βρέθηκαν σε δημόσια αξιώματα.

Ειδικά για τον ερχομό του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στη Θεσσαλονίκη, αφού χαρακτηρίσουν “πολιτικό προσωπικό που μας έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού” την κυβέρνηση, προβλέπουν πως “θα εμφανιστούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να συμμετάσχουν στη χιλιοπαιγμένη κακόγουστη πολιτική πασαρέλα της”. 

Οι Αγανακτισμένοι του Λευκού Πύργου καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια υποδοχή με ένα μήνυμα:

“Είστε ανεπιθύμητοι”!

Οι Αγανακτισμένοι σκοπεύουν να αποκλείσουν το ΔΕΘ και καλούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις εξής “πανελλαδικές συγκεντρώσεις αποκλεισμού”, όπως τις χαρακτηρίζουν:

  • 15:00 στο Λευκό Πύργο
  • 15:00 στο 424 πρώην ΓΣΝ
  • 15:00 στη Βασιλέως Γεωργίου, κτίριο Προσκόπων

“Δεν θέλουμε τα Μνημόνιά τους - Δεν θα ανεχτούμε άλλα ψέματα - Δεν θα αποφασίζουν αυτοί για μας - Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν”, καταλήγουν στο κείμενο-κάλεσμα!