vouli_entefktirio_01Λίγο έλειψε να μετατρέψουν σε ριγκ το εντευκτήριο της Βουλής δύο από τους... εκπροσώπους του Έθνους! Βρίστηκαν, σηκώθηκαν όρθιοι και, αν δεν υπήρχαν ψυχραιμότεροι στην αίθουσα, θα αντάλλασσαν και γροθιές! Έκπληκτος παρακολουθούσε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., Άγγελος Κολοκοτρώνης!

Αφορμή για το επεισόδιο, τα όσα είχε πει στη Βουλή χθες, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Αστ. Ροντούλης:  «Είχα πει ότι είστε ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες. Ανακαλώ! Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια», είχε δηλώσει, από το βήμα της Βουλής!

Έτσι, όταν τον είδε να μπαίνει στο εντευκτήριο, συνοδευμόεμνος από τους Αγγ. Κολοκοτρώνη και Π. Μαρκάκη, ο Ν. Τσώνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, του επιτέθηκε φραστικά: «Γομάρι είσαι εσύ! Εμείς παλεύουμε για την κοινωνία», του είπε!

Η ιστορία ξέφυγε. Ο κ. Τσώνης έβρισε τον κ. Ροντούλη και, σε κάποια στιγμή, του είπε: «Αντε γ….. Οπου σε συναντάω θα σε γ…. Εχεις χάρη που δεν μπορώ να σε πλακώσω»!

Σε αυτό το διάστημα, ο κ. Ροντούλης κοιτούσε δεξιά - αριστερά, σα να έψαχνε διάδρομο διαφυγής, καθώς ο κ. Τσώνης ήταν έξαλλος!

Μπήκαν στη μέση οι πιο ψύχραιμοι, όπως ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρ. Νιώτης και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Αθ. Οικονόμου και γλιτώσαμε από τα χειρότερα...

Κάποιοι βουλευτές, μετά τα... ψωμιά και τα γάλατα της Κανέλη, αλλά και τα.. ψίχουλα του Γεωργιάδη, σχολίαζαν: "Καλά, κάποιοι αναζήτησαν.. ψίχολα δημοσιότητας". Για το δε περιστατικό στο εντευκτήριο, προσέθεταν: "Θα γίνουμε σαν τη Βουλή της... Κορέας, εξαιτίας μερικών".

Πάντως, η έκρηξη Ροντούλη ανάγκασε τον πρόεδρο του κόμματός του, Γ. Καρατζαφέρη, να ανέβει στο βήμα της Βουλής με... λεξικό και να διαβάσει την έννοια της λέξης "γομάρι" για να πει, τελικά: «Σαφέστατα θα ήταν μια φράση η οποία θα μπορούσε να παραληφθεί. Αλλά όταν έρχεται ως προϊόν μιας ανάλγητης πολιτικής, δεν μπορεί παρά να αναγκάζεται κανείς να χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις».