bulent-arinc_01Η Χίλαρι Κλίντον διεμήνυσε στον Τούρκο ομόλογό της Α. Νταβούτογλου, ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τις πηγές ενέργειας που βρίσκονται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Οι τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο και της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος Χριστόφιας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία ο Μπαν Κι Μουν εξέφρασε την ανησυχία του και κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να θέσει το θέμα στον Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο επίσης θα συναντήσει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης.

Αρίντς: Δε θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε την πολεμική μας αεροπορία

«Σημασία έχει αυτό που κάνουμε εμείς», είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Κλίντον και τόνισε ότι «εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει έρευνες μέσω κάποιων συμμαχιών, τότε και η Τουρκία οπωσδήποτε θα δώσει την απάντηση».

«'Οπως δήλωσε χθες και ο πρωθυπουργός μας, η απάντηση μπορεί να δοθεί και εντός της εβδομάδας», ανέφερε ο Αρίντς και πρόσθεσε: «Φυσικά οι εργασίες αυτές θα υποστηριχθούν από την πολεμική μας αεροπορία και το ναυτικό. Δεν πρόκειται για μπλόφα. Πρόκειται για δικαιώματα και δυνατότητες της Τουρκίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Δεν θα διστάσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει και η Τουρκία και όλος ο κόσμος».