paok_totenam_20110915_01Είναι κρίμα κι άδικο! Άτυχος ο ΠΑΟΚ στο αποψινό παιχνίδι για το Europaleague... Δυο φορές σταμάτησε στα δοκάρια και άλλες δυο στον Κουντιτσίνι. Δικαιούνταν τη νίκη, ενάντια στην Τότεναμ, με βάση την εικόνα του αγώνα.

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος. Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ της ευκαιρίας που έχασε η Τότεναμ (ο  Κοντρέρας έδιωξε στη γραμμή μακρινό σουτ), βγήκε μπροστά και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ

Μάλιστα το… πέτυχε, αλλά δε μέτρησε! Με πέναλτι του Λίνο στο 27, είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, όμως, ο Σέρβος διαιτητής του αγώνα, ακύρωσε το γκολ και διέταξε επανάληψη. Ο Λίνο έβγαλε την μπάλα άουτ και η ευκαιρία που “έδωσε” ο Αθανασιάδης, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι, χάθηκε.

Όμως, από εκεί κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες ευκαιρίες. Σουτ του Βιερίνια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι,  στο α μέρος, ενώ στο 87 κεφαλιά του Ίβιτς έστειλε τη μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι έπειτα στο χόρτο, πριν τη γραμμή τέρματος. Στην Τούμπα πρέπει να σκέφτονται να… υψώσουν τις εστίες.

Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση θα είχε πετύχει γκολ και η Τότεναμ, που είχε μία –όλη κι όλη- καλή ευκαιρία, σε απευθείας φάουλ του Παβλιουτσένκο.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, είχε άλλες δυο καλές ευκαιρίες στην… ίδια φάση: Διαγώνιο σουτ του Ίβιτς που απέκρουσε με τα πόδια ο Κουντιτσίνι και γυριστό βολέ του Αθανασιάδη, στη συνέχεια, που πάλι έσωσε ο Ιταλός γκολκίπερ των “Πετεινών”.

Άλλη μία καλή ευκαιρία έχασε ο Βιερίνια (εκτός από το δοκάρι), το βολέ του οποίου απέκρουσε, δύσκολα, πάλι ο Κουντιτσίνι.

Η ταυτότητα του αγώνα:

  • Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
  • Βοηθοί: Μίλοβαν Ρίστιτς (Σερβία), Ιγκόρ Ραντόισιτς (Σερβία)
  • Διαιτητές τελικής γραμμής: Μπόσκο Γιοβάνετιτς (Σερβία), Μιλένκο Βουκαντίνοβιτς (Σερβία)
  • Τέταρτος: Βλάντο Γκλόντγιοβιτς (Σερβία)
  • Κίτρινες: Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης / Κέιν, Κουντιτσίνι, Τσόρλουκα, Κάρολ, Ντο Σάντος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Φωτάκης (62' Ιβιτς), Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τόουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Φάλκε (82' Φρέντερικς), Ντος Σάντος (92' Πάρετ), Κέιν, Παβλιουτσένκο.