antriouskevitsious_01Στη Θεσσαλονίκη αφίχθη χθες για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους (25, 2.18). Κι ενώ αυτός… ήρθε για να μείνει, ελάχιστοι ασχολήθηκαν, αφού την ίδια στιγμή τριγυρνούσε στην πόλη ο Μαγκέτι…

 

Και σα να μην έφτανε αυτό, το αεροσκάφος που μετέφερε τον 25χρονο Λιθουανό διεθνή σέντερ προσγειώθηκε στις 16:45 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αλλά ο ίδιος κι η σύζυγός του Ινέσα εμφανίστηκαν πολύ ώρα αργότερα, εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε με τις βαλίτσες του.

«Από την πρώτη στιγμή που με προσέγγισαν από τον ΠΑΟΚ. δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό για να απαντήσω θετικά. Θεώρησα πολύ καλή επιλογή να συνεργαστώ με τον ΠΑΟΚ, αν και μου είπε ο εκπρόσωπός μου ότι τα χρήματα θα ήταν λίγα», ήταν τα πρώτα λόγια του Αντριουσκεβίτσιους.

Πολύ μέτρησε στην απόφασή του η προσέγγιση που του έγινε. «Τηλεφώνησα στον μάνατζέρ μου και του είπα ότι μου αρέσει αυτό που μου λένε και ότι θέλω να συμφωνήσω με τον ΠΑΟΚ, όπως και έγινε, αν και εκείνος που ανέφερε ότι τα χρήματα θα είναι λίγα. Ξέρω ότι θα είναι καλή εμπειρία για μένα εδώ. Γνωρίζω ότι ο προπονητής δουλεύει πολύ ατομικά και ιδιαίτερα με τους ψηλούς. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με ιστορία», λέει χαρακτηριστικά.

Όσο για τον Κόρεϊ Μαγκέτι, απάντησε: «Δε ρώτησα κανέναν για το πόσο σοβαρό είναι αυτό, αλλά έμαθα ότι κατά 90% ήταν πιθανό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκεται εδώ, είναι σίγουρα καλό για την ομάδα να μείνει και να γίνουμε συμπαίκτες.»

Ιδιαίτερα προσγειωμένος και για το θέμα της Ευρωλίγκα: «Αν προκριθούμε στους ομίλους θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ακόμη και να μη συμβεί, όμως, θα είμαστε στους ομίλους του Γιούροκαπ. Δε χρειάζεται άγχος. Δε θέλω να θέτω αυστηρούς στόχους, το σημαντικό είναι να σου αρέσει η δουλειά, να πηγαίνεις για το καλύτερο και να κερδίζεις όσο πιο πολλά παιχνίδια μπορείς», λέει.

Από πού πήρε συστάσεις για τη χώρα και το μπάσκετ της; Μα, πό τον συμπατριώτη του, Ρόμπερτ Γιαφτόκας, που θήτευσε στον Παναθηναϊκό. «Δεν είχε την καλύτερη των εμπειριών, λόγω του θέματος που αντιμετώπισε με τον προπονητή του εδώ (σ.σ. Ομπράντοβιτς), που δεν του έδινε πολύ χρόνο συμμετοχής, αλλά μου είπε ότι η χώρα έχει καλό επίπεδο μπάσκετ, οι φίλαθλοι είναι... τρελοί και πως αν μου άρεσε η Ισπανία, σίγουρα θα μου αρέσει και η Ελλάδα».