anthimos_04

Συνέχεια στο θέμα της ίδρυσης φιλοσκοπιανού ραδιοφωνικού σταθμού στη Μελίτη Φλώρινας, έδωσε, σήμερα, στο τέλος του κηρύγματός του, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Όπως είπε ο παναγιότατος, δέχτηκε πάρα πολλές επιστολές, μετά από όσα είπε (σ.σ. είχε πει πως θα πάει, μαζί με πιστούς, στη Μελίτη, να εμποδίσει κάτι τέτοιο), η πλειονότητα των οποίων ανέφερε πως οι αποστολείς ήταν έτοιμοι να πάνε μαζί του στη Φλώρινα.

“Δε θα πάμε”, ανακοίνωσε ο Άνθιμος. Κι εξήγησε ότι, μετά τα όσα είπε από άμβωνος, το θέμα έγινε ερώτηση στη Βουλή και υπήρξε η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι τέτοιος σταθμός δε θα πάρει άδεια λειτουργίας.

“Το πράγμα εξακολουθεί να έχει τη σοβαρότητά του. Οι άνθρωποι αυτοί δεν ηρεμούν”, πρόσθεσε ο παναγιότατος. Κι εξήγησε ότι η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (“κάποιοι που δεν ξέρουν τι θα πει Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος και απειλές, που δεν ξέρουν τι θα πει να βρίσκεσαι στα σύνορα”, είπε χαρακτηριστικά) εξέδωσε ανακοίνωση (“χωρίς να βάλουν ονόματα στην ανακοίνωσή τους”, πρόσθεσε), με την οποία αποκαλούν την εκκλησία της Ελλάδος “θρησκευτική κοινότητα”.

Όπως υπογράμμισε “αυτό είναι ντροπή από άποψη της ισχύος του Ελληνικού Συντάγματος”. Κι εξήγησε ότι “η Χριστιανική Ορθόδοξη θρησκεία είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους, με βάση το Σύνταγμα κι η Ορθόδοξη Ελληνική Πίστη είναι η καρδιά μας. Το 85% των Ελλήνων είναι βαπτισμένοι Χριστιανοί. Άλλο αν δεν είναι ενεργοί Χριστιανοί. Έχουν μέσα τους την πίστη”.

Κι αναρωτήθηκε: “Έτσι θα φτιάξουμε την Ελλάδα”;

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προέβλεψε ότι “σε κάποια ώρα θα χρειαστεί να βγούμε να ψάλουμε τον Εθνικό Ύμνο, το Θούριο του Ρήγα και το ‘Τη Υπερμάχω’, “μέσα σ αυτήν την παγκοσμιοποίηση. Κι αν δεν τους αρέσει η εκκλησία, ή ο Εθνικός Ύμνος, υπάρχει και ο Όμηρος: ‘Εις οιωνός άριστος: Αμύνεσθαι περί πάτρης’. Με τη νεολαία και τον φιλοπατριωτισμό μας, να ενδιαφερθούμε για την πατρίδα μας”.

Κι έκλεισε με ένα μήνυμα για τις δύσκολες ώρες που ζει η χώρα: “Για να ζήσουμε, στο μέλλον, σε μια πραγματική ευημερία. Όχι μια ευημερία που θα αρπάξει τις ψυχές μας και θα τις καθυποτάξει. Αλλά σε μία ευημερία που θα ενδιαφερόμαστε ο ένας για τον άλλον. Σε μια κοινωνία του ‘αγαπάτε αλλήλους’”.

Δ.Ι.Ασ.