kaklamanis_apostolos_01Είπε -και τι δεν είπε- ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ... Τι για καναλάρχες που πήραν τις συχνότητες και "έστησαν" τον Μητσοτάκη, τι για επίδοξους πολιτικούς αρχηγούς που... δε φτούρησαν!

Ξεπερνώντας την αντίσταση και την υπονόμευση της «πέμπτης φάλαγγας» που διαθέτει μεραρχίες στα μετόπισθεν να δώσουμε στον κάθε πολίτη να συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο πόλεμος στον οποίο οδηγηθήκαμε, αν χαθεί θα σημάνει και εθνική καταστροφή, επισήμανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Σε αυτόν τον πόλεμο διακινδυνεύουμε και την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, μια ερειπωμένη οικονομία δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε την εδαφική της ακεραιότητα τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης άσκησε οξύτατη κριτική κατά ορισμένων ιδιωτικών ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «αίσχος της ιδιωτικής τηλεόρασης όπως κατάντησε στα χέρια «έξι - επτά επιχειρηματιών», ορισμένους εκ των οποίων ανέφερε με ονόματα. Πρόσθεσε πως, ορισμένοι από αυτούς όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου προχώρησε στον ενιαίο φορέα της ΕΡΤ ήθελαν όχι απλώς να κλείσει η ΕΤ2, αλλά και τη συχνότητα.

Επίσης ανέφερε ότι εκβίαζαν τον Ανδρέα Παπανδρέου για να τους δώσει άδειες, τις οποίες πήραν μετά «επί Μητσοτάκη» και έστησαν στον τοίχο τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι αυτή την εποχή πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να διακρίνει κανείς πού είναι «δεξιά» και πού «αριστερά». Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να βρει τρόπους προστασίας της συνοχής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κάποιος είτε βρίσκεται ψηλά, είτε είναι νέος να δημιουργεί συμμαχίες και ομάδες.

«Πρόεδρε πρέπει να τίθεται υπόψη σου κάθε περίπτωση εισερχόμενου με τον τρόπο «είδα φως και μπήκα», διότι έτσι μετετράπη παλαιότερα η ΚΟ σε γραφείο ευρέσεως εργασίας» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ. Κακλαμάνης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι το 2007 τα συμφέροντα προπαγάνδιζαν τον «μεγάλο συνασπισμό» έτσι ώστε αν γινόταν να ψήφιζε ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου ό,τι συνέφερε αυτά τα συμφέροντα και μετά «θα τους ξεφορτώνονταν και τους δυο».

Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι ούτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου κατόρθωσαν να διαμορφώσουν δημοκρατικά κόμματα «από πάνω μέχρι κάτω», ωστόσο πρόσθεσε ότι «από τους διαφόρους επίδοξους μέλλοντες αρχηγούς δεν φτούρησε κανείς»

Κάνοντας λόγο για «πανηγυρική έκφραση εμπιστοσύνης σήμερα της ΚΟ προς την κυβέρνηση», ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε την πίστη του ότι η έκβαση των εκλογών θα είναι θετική για το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε όμως ότι «αν πέσουμε, θα πέσουμε όλοι, γιατί σε αυτές τις μάχες δεν γλιτώνει κανείς».