Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα εννέα άτομα που συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία ότι κατείχαν διάφορα αντικείμενα και συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα 93 άτομα. Εκτός των εννέα, όλοι οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθερα.

Όσον αφορά τις ζημιές, πέρα από κάποιους καμένους κάδους, προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες από ρίψεις αντικειμένων, σε υποκαταστήματα τραπεζών και στην είσοδο του κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν από το χώρο των επεισοδίων και μετέφεραν σε νοσοκομεία για την παροχή των πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον πέντε άτομα, ορισμένα από τα οποία παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη δακρυγόνων.

Επίσης, πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν στο… πεδίο της μάχης και σε αστυνομικούς.

Συνεργεία του δήμου και της πυροσβεστικής, στη διάρκεια της νύχτας, καθάρισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια και απομάκρυναν τους κατεστραμμένους κάδους και τα άλλα αντικείμενα.


Οι φωτογραφίες είναι των παιδιών της Motionteam Και της eurokinissi