tremopoulos_deth_20110915_01«Η λύση στην κρίση απαιτεί περισσότερη Ευρώπη. Όση Ευρώπη όμως και να έχουμε πρέπει πρώτα απ' όλα να βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας». Αυτό υπογράμμισε, εκ μέρους των …

Οικολόγων Πρασίνων ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του κόμματος, με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην 76η ΔΕΘ.

«Απευθύνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση να πάψει να παίζει με τη αξιοπιστία της χώρας. Η δημοσιονομική εξυγίανση είναι απαραίτητη αλλά δεν έχει σχέση με την επικίνδυνη εναλλαγή λεονταρισμών και μέτρων πανικού κάθε φορά που πρόκειται να εκταμιευτεί νέα δόση», τόνισε ο κ. Τρεμόπουλος.

Κάλεσε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί το τμήμα εκείνο της κοινωνίας, που ζητά «να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που απολαμβάνουν ακόμη ασυλία, να συλλάβει τη φοροδιαφυγή και να φορολογηθούν αναδρομικά, όλες οι περιουσίες που αποκτήθηκαν παράνομα», στο πλαίσιο ενός «ρεαλιστικού σχεδίου μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος» λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές ανοχές, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα.