yp_paideias_2-thumb-largeΑπίστευτο κι όμως ελληνικό. Το υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που δεν έχει τυπώσει, ακόμη, τα βιβλία των παιδιών του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, δαπανά κοντά στα 61.000 ευρώ για την… ασφάλειά του!

 

Το θέμα καταγγέλλει, με ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θόδ. Καράογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, “την ώρα που η Υπουργός θα έπρεπε μάλλον να ασχολείται με την έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων,  την απασχολούσε η βελτίωση της περιμετρικής ασφάλειας του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, σύμφωνα και με την ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-Ε9Κ.

Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο Παιδείας χρειαζόταν δύο νέες συρόμενες θύρες για την κεντρική του είσοδο και έτσι  δαπάνησε 14.740,00 € (πλέον ΦΠΑ).

Στην ίδια απόφαση εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 28.000,00 € (πλέον ΦΠΑ) για την προσθήκη κιγκλιδωμάτων (πρόσθετα κάγκελα) ύψους 1,50 μ. και συνολικού μήκους 150 μέτρων, στην ήδη υπάρχουσα περιμετρική ασφάλεια του υπουργείου.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου με ΑΔΑ: 4ΑΣ29-55Ν, έκριναν ως επιτακτική ανάγκη την φύλαξη του κτιρίου του Υπουργείου για το μήνα Αύγουστο 2011 και επειδή – ως συνήθως -  δεν προλάβανε να ολοκληρώσουν τον ανοικτό διαγωνισμό, ανάθεσαν σε  ιδιωτική εταιρεία φύλαξης την ικανοποίηση της ανάγκης αυτής, έναντι του ποσού των 18.796,30 € (πλέον ΦΠΑ)”.

Ο κ. Καράογλου ρωτά την αρμόδια υπουργό Παιδείας πώς δικαιολογεί, εν καιρώ οικονομικής κρίσης και ευρύτερων περικοπών, την υπέρογκη για τις μέρες μας δαπάνη για δύο πόρτες και για την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας περιμετρικής ασφάλειας του Υπουργείου, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και φύλαξης  στο χώρο του;

Επίσης, μέμφεται το υπουργείο, αναρωτώμενος αν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του προηγούνται τα μέτρα ασφαλείας

ή η έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων, καθώς και η κάλυψη των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων;