metro_08Επιβεβαιώθηκε, για άλλη μία φορά, ότι το έργο του μετρό στη Θεσσαλονίκη δεν έχει χρονικό ορίζοντα… Μετά από τη σημερινή ενημερωτική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, ο οποίος συμμετείχε, δήλωσε μέσω Twitter:

 

“Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γ. Κωνσταντινίδης, η βασική γραμμή του έργου θα παραδοθεί το 2015”.

Να θυμίσουμε ότι, στο 2015 προσδιόριζε την παράδοση και των επεκτάσεων προς Καλαμαριά, κάποτε, ο υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών Και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο Διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης παραβρέθηκε και συμμετείχε στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και ενημέρωσε το σώμα για την πορεία των εργασιών του Μετρό και για τα προβλήματα που υπάρχουν. Σε ερώτηση του κ. Τζιτζικώστα για το πότε προβλέπεται να τελειώσει το έργο και να αρχίσουν να το χρησιμοποιούν οι πολίτες, ο κ. Κωνσταντινίδης απάντησε ότι η βασική γραμμή θα είναι έτοιμη το 2015.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε το σώμα για τους λόγους τους οποίους δεν έχει υπογράψει ακόμα το Μνημόνιο Συνεργασίας των φορέων με το Μετρό λέγοντας ότι ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι παρά τη δέσμευσή τους ακόμα και μέχρι σήμερα δεν εντάσσουν στο Μνημόνιο επίσημα το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου. Διευκρίνισε όμως ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης το Μνημόνιο Συνεργασίας «είμαστε δίπλα στον φορέα κατασκευής του έργου και συμμετέχουμε στην προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε στο έργο και θέλουμε την ταχύτερη αποπεράτωσή του με την όσο το δυνατό μικρότερη ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας».