papandreou_sindiaskepsi_20110903_01

"Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".

Ο πρωθυπουργός έστειλε διπλό μήνυμα: Προς την κοινωνία, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις τομές και τις μεταρρυθμίσεις και προς το εσωτερικό του κόμματός του, λέγοντας πως δεν ωφελούν οι μάχες των χαρακωμάτων.

άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των ετών 2004-2009 και μιλώντας, πάλι, για καταστροφολογία από πλευράς Αντώνη Σαμαρά.

Παιδεία, Υγεία και Τραπεζικό σύστημα ήταν το τρίπτυχο των αλλαγών, για τον κ. Παπανδρέου. Όταν μίλησε για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όμως,ακούστηκαν συνθήματα όπως “Κάτω Τα Χέρια Από το Άσυλο”, από την πλευρά που βρίσκονταν φοιτητές της ΠΑΣΠ. Τότε ο πρωθυπουργός είπε πως “τα πανεπιστήμια πρέπει να ανοίξουν. Θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια, με όρους διαφάνειας! Δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά περιουσία του ελληνικού λαού”, κλείνοντας, με έντονο ύψος, έναν σύντομο διάλογο με τους νεολαίους του κόμματός του.