Parko_Dimos_Cosmote_sinentefxi_tipou_20110926_01Στίβο εναέριων παιχνιδιών,  πίστα αναρρίχησης, bungee Τραμπολίνο, skate Park και paintball απέκτησε το πάρκο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Το τμήμα του πάρκου που περικλείεται από τις οδούς Γ΄ Σεπτεμβρίου και Λεωφ.  Νίκης, μετατρέπεται στο μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα πάρκο “What’s Up”, που πήρε την ονομασία του από τον χορηγό, ο οποίος δεν είναι άλλος από την Csomote.

 

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την χορηγό εταιρία για την άψογη συνεργασία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο «σηματοδοτεί ουσιαστικά την πολιτική της Δημοτικής Αρχής που είναι να επιζητεί και να δέχεται χορηγίες για δραστηριότητες κοινής ωφέλειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι περίπου 90.000 ευρώ και όπως προβλέπει η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της COSMOTE, το κόστος των υλικών και της εγκατάστασής του εξασφαλίζεται εξ ολοκλήρου από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου ανέφερε ότι φιλοδοξία της ήταν να γίνει ένα έργο που δεν θα προκαλούσε  το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, αλλά των νέων ανθρώπων. Σημείωσε ότι το έργο είχε ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου και ότι η συμφωνία έχει αποτέλεσμα να εξοικονομείται το σχετικό κονδύλιο που είχε προβλεφθεί.

«Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς πολλών ανθρώπων και του κοινού οράματος που μοιραζόμαστε με το Δήμο Θεσσαλονίκης για ένα χώρο που εκφράζει τις αξίες των νέων, την κινητοποίηση και τη συλλογικότητα», είπε ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της  Καρτοκινητής Cosmote Κυριάκος Μπακόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε η Μαρία Πασχαλίδου, εκτός από το κόστος εγκατάστασης και κατασκευής του Πάρκου, η χορηγός-εταιρία αναλαμβάνει επίσης και το κόστος για το οίκημα που θα φιλοξενεί τους φύλακες, ενώ παράλληλα θα έχει όλη την ευθύνη της συντήρησης του χώρου για δύο χρόνια.

Τις δραστηριότητες του κοινού, οι οποίες θα είναι δωρεάν -εκτός από το Paintball, όπου, λόγω του κόστους των αναλώσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι, θα υπάρχει ένα χαμηλό αντίτιμο συμμετοχής- θα καθοδηγούν έμπειροι και πιστοποιημένοι γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ τη φύλαξη και καθαριότητα του χώρου θα αναλάβουν υπάλληλοι του Δήμου και εθελοντές που εξέφρασαν την επιθυμία να υιοθετήσουν το πάρκο.

Το What’s Up Park θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του για να υποδεχθεί το κοινό την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με εκδηλώσεις από τις 10.00 το πρωί, παιχνίδια και δρώμενα για το νεανικό κοινό, με τη συνοδεία μουσικής που θα επιλέγουν ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 18.00 με συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν οι Stavento, Μύρωνας Στρατής, Professional Sinnerz και Μέλισσες. Στο πλαίσιο της προβολής του Πάρκου, η χορηγός εταιρία ανακοίνωσε ότι θα το υποστηρίζει με ψυχαγωγικές ενέργειες, διαγωνισμούς και εκπλήξεις για το κοινό.