papageorgopoulos_lemousias_01Αναβλήθηκε, για τις 14 Σεπτεμβρίου 2011, η κατάθεση, στον ανακριτή, του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, για το έλλειμμα στην Υπηρεσία Παγίας Προκαταβολής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ήταν, κανονικά, στην ώρα του, έξω από το γραφείο του Ανακριτή Θεσσαλονίκης του Β τμήματος, όμως ο ανακριτής πρότεινε την αναβολή λόγω παρελεύσεως του ωραρίου των δικαστικών υπαλλήλων (στη διαδικασία παρίσταται γραμματέας, που κρατά τα πρακτικά).

Νωρίτερα κατέθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας. Κατέθετε επί τρεις ώρες και, τελικά, αποφασίστηκε να του επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα (αν και βρίσκεται, ήδη, προφυλακισμένος, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λεμούσιας υποστήριξε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, αφού οι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου δεν έχουν σχέση με την Υπηρεσία της Παγίας Προκαταβολής, αλλά ενημερώνονται από τα έγγραφα που προσκομίζουν οι υπάλληλοι.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει, στο ταμείο της Υπηρεσίας υπάρχει έλλειμμα 533.000 ευρώ, για το χρονικό διάστημα 1999 - 2007.