Το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε σήμερα για περίπου 1.300.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για περίπου 180.000 εκπαιδευτικούς. Ο ήχος του δεν κάλυψε τα προβλήματα…

 

Με ελλείψεις σε βιβλία χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Το υπουργείο Παιδείας έχει επιδοθεί αγώνα δρόμου, στο… και πέντε, ώστε να αμβλυνθεί το πρόβλημα όσο το δυνατό γρηγορότερα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα του Εθνικού Τυπογραφείου έδωσε εντολή και άρχισε, μέσα στο Σαββατοκύριακο η αναπαραγωγή 50.000 τευχών(κάθε μαθητής της Γ Γυμνασίου θα πάρει δύο από αυτά) με τις πρώτες 40 σελίδες, των βιβλίων από πέντε βασικά μαθήματα.

Στη Θεσσαλονίκη, κοντά στους μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου στην Ικτίνου για την τέλεση του αγιασμού βρέθηκε το πρωί η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας του πολίτη Καλυψώ Γούλα.

Κοντά σε μεγαλύτερα παιδιά βρέθηκε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, τουρισμού και παιδείας Σπύρος Πέγκας για την τέλεση του αγιασμού στο 15ο ενιαίο λύκειο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Πέγκας τόνισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την καλή κατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.