thessaloniki_aerofotografia_lefkos_pirgos_01“Εβδομάδα Θεσσαλονίκης” φιλοδοξούν να διοργανώσουν στην Κωνσταντινούπολη η Turkish Airlines και ο δήμος Θεσσαλονίκης, με στόχο την προβολή της πόλης ως προορισμού πολιτισμού.

 

Το θέμα φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα η εφημερίδα Μακεδονία. Προσδιορίζει τη διοργάνωση στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου του 2012.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης παραχώρησε τον χώρο που θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση της ελληνικής κουλτούρας στο φαγητό, τη μουσική παράδοσης της Θεσσαλονίκης, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη, στο πνεύμα του προγράμματος “Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι πολιτισμών” .

Όσον αφορά τον τουρκικό αερομεταφορέα, σχεδιάζει τη διοργάνωση ποδηλατικού δρόμου Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη, καθώς και ράλι αυτοκινήτων αντίκας που θα ξεκινά από την Ίμβρο, θα περνά από τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη και θα καταλήγει στη Θεσσαλονίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το ράλι θα ενταχθεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, στις οποίες θα συμμετέχει και η Turkish Airlines!