Για σήμερα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011, είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

- 9.30 Ευρεία σύσκεψη με θέμα το παρεμπόριο, υπό την προεδρεία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη γενική γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, στη Θεσσαλονίκη. Η σύσκεψη πραγματοποιείται μετά από αίτημα του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη.

- 10.00 Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

- 10.30 Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Πικέρμι Αττικής, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για θέματα πράσινης ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στη σύσκεψη θα συμμετέχει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Κέντρου Μάνθος Σανταμούρης, καθώς και επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του εξωτερικού.

- Τηλεδιάσκεψη εκπρόσωπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, με αντικείμενο το φινλανδικό αίτημα για παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα.

- 12.00 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της εθνικής ανδρών Φερνάντο Σάντος στο ξενοδοχείο «Vouliagmeni Suites», στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινώσει την αποστολή για τους αγώνες της ομάδας μας με τις αντίστοιχες του Ισραήλ και της Λετονίας για την προκριματική φάση του EURO 2012.

- Έκδοση δελτίου πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το οποίο αναδεικνύονται ως πιο «επικίνδυνες» οι περιοχές ολόκληρης της περιφέρειας Αττικής, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Κόρινθος, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Λακωνία, η Μεσσηνία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία. Ακόμη, οι περιοχές της Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Θήρας, Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Ικαρίας, Σάμου και Σαμοθράκης.

- Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο εξάμηνο από την Τράπεζα Πειραιώς.

- Κλήρωση στο Μονακό για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις των ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Europa League.

- Έναρξη λειτουργίας των 17 δημοτικών παιδικών σταθμών της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενόψει της νέας σεζόν, με τη φιλοξενία άνω των 1.200 παιδιών, ηλικίας από 6 μηνών έως και 4 ετών.