xrimatistirio_1Σιγή ιχθύος τηρούν τόσο η γαλλική προεδρία της ομάδας των επτά G7 όσο και οι άλλες χώρες-μέλη της σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την κρίση χρέους και την κατάσταση στις χρηματαγορές που …

ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (ώρα Ελλάδας) η Ιταλία.

Σε σχετικά ερωτήματα που έθεσε το Γαλλικό Πρακτορείο ούτε τα Ηλύσια Πεδία ούτε το υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσαν ότι έγινε η τηλεφωνική συζήτηση, αν και πηγές του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είχαν πει νωρίτερα ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην 01:00 με τη συμμετοχή υπουργών και συμβούλων τους.

Οι εκπρόσωποι του Φρανσουά Μπαρουέν, του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, παρέμειναν σιωπηλοί. Από την πλευρά της, η προεδρία της δημοκρατίας περιορίστηκε να αναφέρει ότι δεν θα εκδοθεί καμιά ανακοίνωση. Το θέμα αρνήθηκε να σχολιάσει και το Βερολίνο.  Επίσης, δεν υπήρξε οποιαδήποτε πληροφορία από την Ουάσινγκτον, αλλά ούτε και από τις Βρυξέλλες.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ομάδας, κυρίως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, δέχονται πιέσεις ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη αντίδραση από μέρους τους για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ πριν από το άνοιγμα των αγορών, τη Δευτέρα.

Χθες, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ για τη συνεχιζόμενη κρίση χρέους που προκάλεσε πανικό στις χρηματαγορές.