radio-station2-2-thumb-largeΒροχή οι αντιδράσεις για την κατάργηση του 958 και των άλλων αλλαγών στην ΕΡΤ. Μάλιστα, δημιουργήθηκε η ομάδα 9.58 fm - Σταθμός στον πολιτισμό, όπου τα σχόλια δίνουν και παίρνουν.  Σταχυολογούμε κάποιες από αυτές, ζητώντας συγνώμη από όσους δεν περιλάβαμε το σχόλιό τους:

 

Πέτρος Τατσόπουλος, συγγραφέας (στο Facebook):

«Λατρεύω την οικονομία της αγοράς. Η αναμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου θα ξεκινήσει με την κατάργηση της... ΕΤ-1. Να υποθέσω ότι η ΕΤ-3 εξαιρέθηκε από το λουκέτο για... πατριωτικούς λόγους. Αυτά είναι ημίμετρα. Εγώ προτείνω να κλείσετε ΟΛΑ τα κανάλια -ιδιωτικά και κρατικά- και να προβάλλετε από κοινού μονάχα εκπομπές TELEMARKETING».

George Toulas, δημοσιογράφος, (στο Facebook)
19 Αυγούστου 2:53 μ.μ.

“To χειμώνα του 1994, μια ομάδα ανθρώπων, μετά από πρόσκληση της Βάνας Χαραλαμπίδου και την αμέριστη ηθική και ουσιαστική υποστήριξη της Μελίνας Μερκούρη, στήσαμε μια ραδιοφωνική ιστορία, που έμελλε να γίνει η φωνή της πόλης. Πίσω από τα μικρόφωνα του 958, αυτά τα δεκαεπτάμιση χρόνια, κάθε μέρα προσπαθήσαμε να υπερασπιστούμε τον πολιτισμό της καθημερινότητας με κάθε τίμημα. Ενοχλώντας και ενοχλούμενοι. Συχνά πυκνά, ο σταθμός κινδύνεψε, πάντα όμως κατάφερνε να σταθεί στα πόδια του και να βγαίνει δυνατότερος. Σήμερα, η ‘’σοσιαλιστική’’ κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο του σταθμού, αγνοώντας την ιστορία, την προσφορά και την καθημερινή του παρέμβαση στη ζωή της Θεσσαλονίκης. Για κείνους είναι απλά ένας αριθμός στο παζάρι του μνημονίου. Για μας είναι ένα στοίχημα ζωής. Πολιτισμός στα χρόνια της βαρβαρότητας ή απλά σιωπή; Τώρα διαλέγουμε”.

Stelina Margaritidou,δημοσιογράφος (στο Facebook)
19 Αυγούστου 1:21 μ.μ.

Αν δεν στηρίξουμε ο ένας τον άλλον τώρα, πότε θα το κάνουμε; Συνάδελφοι, την ώρα που εμείς είμαστε απλήρωτοι και άνεργοι κάποιοι δίπλα μας (ακριβώς) προσλαμβάνουν "δημοσιογράφους" μη μέλη Ενώσεων, μη επαγγελματίες... Ας μην το επιτρέψουμε!!

Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος (στο Facebook)
19 Αυγούστου 1:19 μ.μ.

Στα ραδιοφωνικά σκουπίδια που μας κατακλύζουν, ο 9,58 fm αποτελούσε μία όαση πολιτιστικής αντίστασης. Η απόφαση για το κλείσιμο του πολιτιστικού ραδιοσταθμού της Θεσσαλονίκης μας θλίβει και μας αγανακτεί...

Επίσης, ακούστε τι δήλωνε η Μελίνα Μερκούρη, για τον 958: