psomiadis_dionisis_01Παρέμβαση σχετικά με τις προσλήψεις 5.500 ανέργων μέσω ΜΚΟ, για την κάλυψη θέσεων στους δήμους όλης της χώρας έκανε ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των διαδικασιών για τις προσλήψεις τον Σεπτέμβριο ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, επανέφερε το θέμα, καθώς τότε λήγουν και οι τελευταίες συμβάσεις των υπαλλήλων με τα προγράμματα stage.

Ο κ. Ψωμιάδης σχολιάζοντας την κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί τόνισε: «Η εξέλιξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε Μισθωμένες Κομματικές Οργανώσεις αποτελεί ένα ακόμη απτό δείγμα της διγλωσσίας και της περισσής υποκρισίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου».
Όπως τονίζει ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, αφού πρώτα πέταξαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους με τα προγράμματα Stage, κάνοντας λόγο για δήθεν «πράξη δικαιοσύνης» και επικαλούμενοι την ισονομία και την ισοπολιτεία, προχωρούν τώρα σε αθρόες προσλήψεις, με αδιαφανή κριτήρια, μέσω ΜΚΟ ελεγχόμενων από τα δικά τους στελέχη, όπως αποδείχτηκε τις προηγούμενες ημέρες».

Παράλληλα, μίλησε για «εμπόριο ελπίδας και κατάργησης του ΑΣΕΠ:

«Καταργώντας στην πράξη τον ΑΣΕΠ και συγκροτώντας νέες στρατιές συμβασιούχων χωρίς θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, συνεχίζουν το εμπόριο ελπίδας στις πλάτες νέων ανθρώπων και αποδεικνύουν πως 30 χρόνια μετά το 1981, ελάχιστα έχουν αλλάξει» σημειώνει και προσθέτει:

«Θυμίζω μόνο ενδεικτικά τη δήλωση της νυν υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου, το Σεπτέμβριο του 2009, όταν ως εκπρόσωπος τότε του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καταγγέλλοντας την τότε διοίκηση του ΟΑΕΔ για προσλήψεις με προγράμματα Stage:

«Ενώ έχει ουσιαστικά λήξει η θητεία αυτής της κυβέρνησης και χωρίς την παραμικρή δεοντολογική αναστολή, παρακολουθούμε το τελευταίο όργιο ρουσφετιού, που οδηγεί στην πολιτική ομηρία χιλιάδων νέων ανθρώπων. Ας σταματήσουν επιτέλους τα επαίσχυντα ταξίματα και το παζάρι ελπίδας, με ανασφάλιστη εργασία στο Δημόσιο»».

«Τότε, «όργιο ρουσφετιού», τώρα «προσλήψεις για την ανάπτυξη του πυλώνα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας». Ο θρίαμβος της φαυλότητας και της υποκρισίας» καταλήγει ο κ. Ψωμιάδης.


από τη www.voria.gr