ert---ktirio-thumb-largeΟι αλλαγές στην δημόσια τηλεόραση ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη και τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος για τα Μέσα Ενημέρωσης Σίμο Κεδίκογλου.


Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΝΔ, ο Ηλ. Μόσιαλος τους παρουσίασε το γενικό περίγραμμα των προθέσεων του σχετικά με την ΕΡΤ ΑΕ. Οι δύο αρμόδιοι της ΝΔ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν, όταν θα έχουν σαφέστερη εικόνα.
Από την πλευρά τους, όμως, υπογράμμισαν τους βασικούς άξονες της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση- δηλαδή, ότι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ότι - πέραν του ενημερωτικού της ρόλου- μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «ζητήσαμε διευκρινήσεις για το τι θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιδιαίτερα με αυτούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ τονίσαμε την αντίθεσή μας με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ».
Υποστήριξαν δε ότι «το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορεί ανέξοδα να εμπλουτισθεί με τέσσερα επιπλέον προγράμματα: τουριστικό, πολιτιστικό, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα».
Τέλος επισήμαναν ότι «στην σημερινή δυσκολότατη συγκυρία πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η εξωστρέφεια της οικονομίας μας και η ΕΡΤ με τα δορυφορικά της προγράμματα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία».


από το www.skai.gr