dei_vlavi_20110801_03Σε περίπου μισή ώρα, το μεσημέρι, αναμένεται να αρχίσει, σταδιακά, η επανηλεκτροδότηση, στις περιοχές της Πυλαίας και Κωνσταντινουπολίτικων. Τα συνεργεία της επιχείρησης αντικαθιστούν την καμένη κολώνα και στη συνέχεια θα συνδέσουν τα καλώδια.

Η βλάβη προκλήθηκε από πτώση κεραυνού σε κολώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πρ. Ηλία και Εγνατία, στην Πυλαία. Αμέσως, όλη η περιοχή βυθίστηκε στο σκοτάδι (από τη 1.30 μετά τα μεσάνυχτα, κατά τη διάρκεια καταιγίδας που έπληξε τη Θεσσαλονίκη).

Τα συνεργεία της ΔΕΗ έπιασαν δουλειά από τα χαράματα για να αποκαταστήσουν, όσο το δυνατό πιο γρήγορα, τη βλάβη.

dei_vlavi_20110801_02

Να σημειωθεί ότι οι περιοχές της Πυλαίας (είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος του νομού Θεσσαλονίκης κι ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση της Ελλάδας) και των Κωνσταντινουπολίτικων) έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για πάνω από δέκα ώρες! Οι κάτοικοι περιμένουν να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση για να κάνουν απολογισμό των ζημιών, σε ηλεκτρικές συσκευές και προϊόντα.

dei_vlavi_20110801_01Μεγάλες ήταν οι ζημιές σε περίπτερα και καταστήματα ψιλικών όπου, πριν λίγο, αρκετοί καταστηματάρχες αναγκάστηκαν να αποσύρουν τις ποσότητες παγωτών που είχαν εκεί. Επίσης, στην περιοχή δεν έχουν ψωμί και οι κάτοικοι πηγαίνουν στην Κάτω Τούμπα για να προμηθευτούν, αφού, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης, δε λειτούργησαν οι φούρνοι της περιοχής.

Ν.Σ.