kioytsoykis_02«Μαθήματα» ενότητας και συνεργασίας, παρέδωσε στους γαλάζιους συνδικαλιστές της Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Νίκος Κιουτσούκης. Με δική του πρωτοβουλία, συγκλήθηκε σε συνεδρίαση για «πρώτη φορά» μετά από τα δύο χρόνια…

ανάληψης των καθηκόντων του νέου προεδρείου η ΔΑΚΕ Ι.Τ. Νομού Θεσσαλονίκης και, μόνον λίγους μήνες από την εκλογή του ίδιου, στη νευραλγική –πανελλαδική- θέση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Σε ένα ιδιαίτερα καλό κλίμα –όπως κύλησε η συνάντηση- όλα τα στελέχη παραβρέθηκαν «για πρώτη φορά» σε ανοιχτή συνεδρίαση με στόχο την καταγραφή των καίριων προβλημάτων που απασχολούν το εργατικό δυναμικό του Νομού Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τα γενικά θέματα, συζητήθηκαν και «ειδικά», όπως η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΓΣΣΕ στη Θεσσαλονίκη, η παρουσία, οι κινήσεις και οι κινητοποιήσεις των γαλάζιων στελεχών, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο www.kentrinews.gr, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ. Θεσσαλονίκης, Νίκος Κιουτσιούκης τόνισε: «Ως Θεσσαλονικιός, γνωρίζω από πολύ κοντά τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας. Πόσο δε μάλλον, τη στιγμή που η Θεσσαλονίκη, κατέχει την αρνητική πρωτιά στα ποσοστά της ανεργίας. Η σημερινή κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη, καθώς και λόγω «ξεπουλήματος» των ΔΕΚΟ, συρρίκνωσης της βιομηχανίας, αφανισμού της βιοτεχνίας, κλεισίματος των επιχειρήσεων κ.λ.π. το έμψυχο εργατικό δυναμικό μειώνεται δραματικά. Παντού κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ανησυχία. Τείνουν να εξαφανιστούν τα εργασιακά κεκτημένα. Εμείς ξεκαθαρίζουμε, πως «όλοι εκείνοι» που συντηρούν το φόβο της «εξόδου» από την εργασία, θα μας βρουν απέναντι».

Τέλος υπογράμμισε: «Η ΔΑΚΕ συγκροτημένη θα προχωρήσει στη σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική που αυξάνει την ανεργία και τα λουκέτα στην αγορά. Καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις που δραστηριοποιούνται στις οργανώσεις να αντισταθούν στην κυβερνητική λαίλαπα που στόχο έχει τη διάλυση που κοινωνικού ιστού της χώρας, των εργαζομένων και των ελλήνων πολιτών».

Α.Π.


από το www.kentrinews.gr