Nicolas_wallΝεφώσεις παροδικά αυξημένες θα αναπτυχθούν, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να σημειώνονται κυρίως τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους. Οι άνεμοι θα είναι …

ασθενείς, πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά, για όλη τη χώρα αναμένονται

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν σήμερα στα βόρεια, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι μέχρι 6 μποφόρ στο Αιγαίο, σύμφωνα με πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ). Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη. Καιρός: τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Οι καταιγίδες ενδέχεται το μεσημέρι στη Μακεδονία να είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος. Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και το απόγευμα στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος. Καιρός: στη Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια έως 32.

Κυκλάδες, Κρήτη. Καιρός: αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 34.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια έως 31.

Αττική

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αθήνα. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.