england_riots_20110807_01Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα σε αρκετές συνοικίες του Λονδίνου, όπου ομάδες νέων επιτέθηκαν στην αστυνομία και καταστήματα λεηλατήθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

 

Στο Μπρίξτον, στο νότιο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη λεηλασία μεγάλου καταστήματος ηλεκτρικού εξοπλισμού και ομάδες νέων επετέθησαν εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, λεηλασίες σημειώθηκαν σε αρκετές συνοικίες κατά τα πρότυπα των ταραχών που ξέσπασαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο Τότεναμ, μια πολυεθνοτική συνοικία όπου αυτοκίνητα και κτίρια πυρπολήθηκαν, ενώ καταστήματα λεηλατήθηκαν και 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα χειρότερα επεισόδια που έχει γνωρίσει η βρετανική πρωτεύουσα εδώ και χρόνια.

Επίσης μια ομάδα από πενήντα νέους προκάλεσε ζημιές στο Οξφορντ Σέρκους, στην καρδιά του τουριστικού Λονδίνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αρκετοί συνελήφθησαν στα νέα αυτά επεισόδια -55 είχαν ήδη συλληφθεί το Σάββατο- και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν. Τρεις αστυνομικοί νοσηλεύονται χτυπημένοι από αυτοκίνητο.

Οι πρώτες ταραχές ξέσπασαν ύστερα από τη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τους διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη, μετά το θάνατο ενός 29χρονου άνδρα, του Μαρκ Ντάγκαν, ο οποίος σκοτώθηκε την Πέμπτη κατά την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Τότεναμ.