mpala_01Ημέρα κρίσης για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς αναμένεται να ξεκαθαριστεί αν θα αρχίσει το Σάββατο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά και το φλέγον θέμα της χρηματοδότησης.

Για τις 11 το πρωί της είναι προγραμματισμένο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ με κύριο αντικείμενο την αυστηροποίηση των διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα, μετά και το τελεσίγραφο της Πολιτείας ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί πλέον περιστατικά ατιμωρησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 12:30 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που έχει ζητήσει από συνολικά επτά ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Κέρκυρα, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα) να συμπληρώσουν τους φακέλους τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αν θέλουν να τους δοθεί άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Η απόφαση θα βγει εντός της ημέρας και από αυτήν θα εξαρτηθεί εάν θα ξεκινήσει το Σάββατο το πρωτάθλημα.

Η προγραμματισμένη για τις 14.00 συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας αναβλήθηκε λόγω του θανάτου του πατέρα του Απόστολου Παπουτσάκη που φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Στις 15:30 ξεκινάει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ, όπου ύστερα από εντολή της Πολιτείας θα αποφασιστεί η αναστολή μέχρι νεωτέρας όλων των επιχορηγήσεων προς τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, λόγω του σκανδάλου με τα στημένα και της αναξιοπιστίας στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πηγή: www.gazzetta.gr