deth_pyrgos_ote_1Εν όψει της παρουσίας της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην ΔΕΘ στις 11 Σεπτέμβρη, οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες προετοιμάζονται να σπεύσουν στη συμπρωτεύουσα με πούλμαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ενδεικτικά, οι «Αγανακτισμένοι» της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Λευκό Πύργο για να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις του ενόψει της ΔΕΘ.

Κινητοποιήσεις, που σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται έντονες. Στο ίδιο σκεπτικό κινήθηκε και η πρόσφατη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» του Συντάγματος, όπου το σύνθημα ήταν «πάμε ΔΕΘ», ενώ και στην επαρχία κάνουν λόγο για «επιδρομή» κατά Παπανδρέου με πούλμαν προς Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, δράσεις με το βλέμμα στη ΔΕΘ έχει προαναγγείλει και το κίνημα «Δεν Πληρώνω».  Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινήματος : «Οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» – Δεν Πληρώνω την Κρίση τους, διεκδικώντας δυναμικά εδώ και δύο χρόνια δωρεάν, ελεύθερα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, δρόμους, μεταφορές, νερό, ηλεκτρικό, παραλίες, πάρκα κ.α.) εντείνουμε τον αγώνα μας, χωρίς διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς.

Σας καλούμε όλους σε συμμετοχή στη μεγάλη δράση των Επιτροπών Αγώνα Δεν Πληρώνω, Όλοι ΔΕΘ-Σηκώστε τις μπάρες μαζί μας», στις 10 Σεπτέμβρη, όπου θα ανοίξουμε όλους τους σταθμούς διοδίων Αθήνα- Θεσσαλονίκη, και θα διαδηλώσουμε με το ανεξάρτητο μπλοκ των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω» στην ανεξάρτητη πορεία στη Θεσσαλονίκη».

Δεδομένων αυτών των εξελίξεων, μία στρατιά αστυνομικών αναμένεται να κινητοποιηθεί προκειμένου οι διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου να μην προσεγγίσουν τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

Στην επιχείρηση λέγεται ότι θα συμμετάσχουν περισσότερα από 3.500 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ενώ το πλάνο περιλαμβάνει και πτήση ελικοπτέρου.


από το www.difernews.gr