venizelos-thumb-large“Η παραίτηση του Χάρη Παμπούκη είναι απώλεια για την κυβέρνηση και προσωπικά με λυπεί πάρα πολύ”, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο Παν. Ψωμιάδης εξέφρασε την άποψη ότι “ο κ. Παμπούκης… άργησε”.

 

Ο κ. Βενιζέλος αιτιολόγησε τη λύπη του λέγοντας πως ο κ. Παμπούκης “υπήρξε πρόσωπο χωρίς τα συμβατικά βάρη της πολιτικής επαγγελματικής σταδιοδρομία"ς”.

Απαντώντας σε σχετική αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, κλήθηκε να τοποθετηθεί αν χρειάζεται να δημιουργηθεί αυτόνομο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε συνάντησή του με εκπροσώπους του ναυτιλιακού κόσμου κατά την οποία, όπως είπε, θα συζητηθεί ένα ευρύ φάσμα θεμάτων του κλάδου.

Ψωμιάδης: Άργησε ο Παμπούκης

«Είναι παρήγορο να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στην πολιτική με συνέπεια και αξιοπιστία. Όμως ο κ. Παμπούκης άργησε», σχολίασε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Σε μια χώρα νησιωτική όπως η Ελλάδα που η ναυτιλία της είναι παγκόσμια δύναμη, η κυβέρνηση Παπανδρέου που μέλος ήταν εξαρχής ο κ. Παμπούκης, κατήργησε το Υπουργείο Ναυτιλίας τη σημαντικότερη ίσως αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο. Όπως υποβάθμισε και την τουριστική ανάπτυξη καταργώντας το αντίστοιχο Υπουργείο, στη χώρα με τις περισσότερες παραλίες στον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Ψωμιάδης κάνοντας λόγο για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνηση Παπανδρέου για το σημερινό χάος.