dimarxeio_thessalonikis_02Τέλος οι ουρές στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Θεσσαλονίκης, για την είσπραξη οφειλών –ή την καταβολή χρημάτων. Ο δήμος, σε λιγότερο από δύο μήνες θα ΄χει εφαρμόσει πληρωμές μέσω τραπεζών.

 

Όπως ανακοίνωσε ο Χασδάι Καπόν, αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, με δηλώσεις του στον “Αγγελιοφόρο”, οι δημότες θα μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στο δήμο χωρίς να χρειάζεται να  συναλλάσσονται με διάφορες υπηρεσίες, διάσπαρτες σε όλη την πόλη. Εκτός αυτού,  καταργείται και η διαχείριση χρημάτων από τις εκτός του δήμου υπηρεσίες, όπως τα δημοτικά διαμερίσματα ή τα γυμναστήρια.

Tο πρόγραμμα αυτοματοποίησης των πληρωμών θα υλοποιηθεί σε συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης με την Τράπεζα Πειραιώς κι έτσι, άμεσα οι δημότες αντί να τρέχουν σε γραφεία και υπηρεσίες, θα μπορούν να εξυπηρετηθούν είτε μέσω κάρτας είτε μέσω ΑΤΜ είτε μέσω του ταμείου της Τράπεζας Πειραιώς. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους προμηθευτές του δήμου, οι οποίοι θα πληρώνονται πλέον στο σύνολό τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Όχι, το ρεπορτάζ δεν αναφέρει πότε θα πληρώνονται οι προμηθευτές κι όσοι έκαναν δουλειές με το δήμο, οι οποίοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος… πολύ καιρό.

(για την αντιγραφή και το σχόλιο) Δ.Μ.