Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη "Ενεργοί πολίτες - Οικολόγοι στην πράξη" Χρήστος Μάτης κάνει δηλώσεις μετά την άσκηση  εκλογικού του δικαιώματος του κατά την διάρκεια των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών 2010.Θεσσαλονίκη, Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ “Επειδή λεφτά… δεν υπάρχουν”. Με αυτά τα λόγια, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μάτης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης δεν υπερψήφισε:

 

  • Τις παροχές στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ σχολικούς τροχονόμους
  • Τη διανομή του 1/3 των παραβόλων των μεταναστών στους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
  • Την παροχή ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ στην αντιπρόεδρο του Αγίου Στυλιανού
  • Τη λειτουργία ενός απογευματινού κέντρου φύλαξης με ΝΕΟΥΣ συμβασιούχους έργου

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, ρώτησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη «πως θα ανταποκριθεί ο δήμος στη δαπάνη για τη μισθοδοσία των 468 παλαιών συμβασιούχων που ήδη επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις». Θεωρεί, δε, ότι ο δήμαρχος, δεν του απάντησε σε αυτήν την ερώτηση.

«Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από την οικονομική κατάσταση του συνόλου της χώρας. Δεν είναι καλή. Ο Δήμαρχος είπε ότι η κυβέρνηση του κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να δώσει έκτακτη επιχορήγηση. Ελπίζω ότι λεφτά υπάρχουν για τις ανάγκες μέχρι το τέλος του 2011 και ότι η διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι η μεταφορά των χρημάτων από το αποθεματικό, σχετίζεται ΜΟΝΟ με την αύξηση του αποθεματικού, θα ισχύει μέχρι το τέλος της χρονιάς και δεν θα γίνουν περικοπές από άλλους τομείς», δήλωσε ο κ. Μάτης μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.