ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ 1Η πρώτη δίωξη με βάση το νέο νόμο 4002/11, που μετατρέπει σε κακούργημα τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών χωρίς άδεια (κάτι που… δεν αγγίζει τα καζίνο) ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 21χρονης σερβιτόρας Ίντερνετ καφέ, στο Βαρδάρη. Την υπόθεση φέρνει στο φως, με δημοσίευμά του, ο σημερινός Αγγελιοφόρος.

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι «όποιος διεξάγει παίγνια, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη προς τούτο άδεια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών και με χρηματική ποινή από 100.000 έως και 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα ή, προκειμένου για παίγνια που διεξάγονται μέσω του διαδικτύου, με ποινή φυλάκισης και με χρηματική ποινή από διακόσιες χιλιάδες (200.000) έως και πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ. Αν το παίγνιο που διεξάγεται είναι τυχερό, το αδίκημα τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα έτη».

Η νεαρή σερβιτόρα υποστήριξε στην απολογία της ότι το κατάστημα διέθετε άδεια με βάση τον προηγούμενο νόμο για τα Ιντερνετ καφέ. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι διενεργούνται ψυχαγωγικά και όχι τυχερά ηλεκτρονικά παιχνίδια στο συγκεκριμένο Ίντερνετ Καφέ.