Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα έχει στις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής και στην απασχόληση η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ στον κλάδο εστίασης, εκφράζει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και με …

επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο ζητά να μην εφαρμοστεί η απόφαση.

Ειδικότερα, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. από 13% σε 23% η οποία θα ισχύσει από 1η Σεπτεμβρίου 2011, το Επιμελητήριο τονίζει: Είμαστε αντίθετοι σε κάθε επιπλέον επιβάρυνση του Έλληνα επιχειρηματία και ιδιαίτερα στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Οποιαδήποτε επιπλέον αύξηση στους έμμεσους φόρους, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι επιχειρήσεις της χώρας μας όπου πλήττονται από οικονομική δυσπραγία, θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Γιώργο Γκιλή, «ιδιαίτερα στην Χαλκιδική όπου είναι καθαρά τουριστικός νομός και οι επισιτιστικές επιχειρήσεις είναι πάρα πολλές, η επιπλέον αύξηση στις τιμές των υπηρεσιών που παρέχουν θα πλήξει τις επιχειρήσεις αυτές, με αποτέλεσμα τη ραγδαία μείωση του τζίρου τους και κατά συνέπεια την μείωση του προσωπικού που απασχολούν, την αύξηση της ανεργίας, την μείωση των καταβεβλημένων ασφαλιστικών εισφορών προς ταμεία κτλ.».