stratopedo_pavlou_mela_04Της… τρελής το μαλλί γίνεται, πάλι, με το θέμα της ανέγερσης τεμένους στη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να δοθεί στους μουσουλμάνους υπάρχον τέμενος στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Ο δήμαρχος της περιοχής, όμως, λέει πως θα κάνει… δημοψήφισμα!

 

boutaris_diamantopoulou_20101123_01Να δοθεί το τέμενος που υπάρχει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στους μουσουλμάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως σημειώνει ο κ. Μπουτάρης το εν λόγω τέμενος βρίσκεται σε καλή κατάσταση, απορρίπτοντας το αίτημα που έχει διατυπωθεί από τη μουσουλμανική κοινότητα για παραχώρηση του Αλατζά Ιμαρέτ στην Κασσάνδρου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην Ίμβρο με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε να συμβάλει, ώστε η ελληνική πολιτεία να διευκολύνει τους μουσουλμάνους στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους. Σημειώνεται ότι το ζήτημα για την ανέγερση τεμένους και στη Θεσσαλονίκη είχε τεθεί και κατά τη συνάντηση του κ. Μπουτάρη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και με τον Τούρκο πρόξενο.

diamantis_papadopoulos_dimarxos_agiou_pavlou_orkomosia_20110104_01Από τη μεριά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι οι οριστικές αποφάσεις είναι του δημοτικού συμβουλίου και όχι του κ. Μπουτάρη. «Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αλλά κανένας κ. Μπουτάρης δεν θα αποφασίσει για το πρώην στρατόπεδο. Θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις όλων και του κεντρικού δήμου και της περιφέρειας αλλά εμείς μέσω διαβούλευσης θα αποφασίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος πρόκειται για ιστορικό κτίριο, ένα μικρό υπέροχο τέμενος, για το οποίο είναι μέσα στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής να σωθεί και να αναπαλαιωθεί.


με πληροφορίες από τον www.typosthes.gr