drugs_1Πολυπληθής σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών χαπιών σε στέκια τοξικομανών, στην Αθήνα, εξαρθρώθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας.

 

Ως δράστες φέρονται τρεις Πακιστανοί ηλικίας 23, 29 και 30 ετών, δύο Ιρακινοί 19 και 27 χρονών, ένας 29χρονος Σύριος, καθώς και ένας 36χρονος Ρουμάνος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ανάγκαζαν τους τοξικομανείς να πουλούν, από τα κινητά τους τηλέφωνα μέχρι και τις βέρες τους προκειμένου να προμηθευτούν τα ναρκωτικά χάπια.

Η αστυνομία έστησε ενέδρα σε πολυκατοικία όπου είχε στεγαστεί η σπείρα και, όταν ο ένας από τους συλληφθέντες, που έπαιζε το ρόλο του “μεταφορέα” βγήκε στο δρόμο, τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν 400 ναρκωτικά χάπια.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα. Εκεί βρήκαν και κατάσχεσαν άλλα 1.523 ναρκωτικά χάπια, 922 ευρώ, δέκα χρυσές και δύο ασημένιες αλυσίδες, δύο βέρες, δύο ρολόγια, πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο φορητούς υπολογιστές, μία τηλεόραση , μία φωτογραφική μηχανή, καθώς και μία σιδερογροθιά.

Την ώρα της έρευνας, μέσα στο διαμέρισμα βρίσκονταν άλλοι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα της δεύτερης πολυκατοικίας την οποία χρησιμοποιούσε η σπείρα, εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 15,5 γραμμαρίων, οκτώ κινητά τηλέφωνα και 395 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για "σύσταση εγκληματικής οργάνωσης", "διακεκριμένες κλοπές", "πλαστογραφία", παράβαση του νόμου "περί ναρκωτικών", του νόμου "περί αλλοδαπών" και του νόμου "περί όπλων".